A buli kedvéért is öltek már Kaposváron

Kaposvár elfogták a gyilkost
Vágólapra másolva!
Agyonvertek egy csecsemőt, élve temették el a megkínzott Szita Bencét, brutálisan végeztek társai egy diákkal: a megrázó bűncselekmények mindegyike Kaposvárhoz köthető, ahol április 22-én újabb kegyetlen gyilkosság történt. A polgármester még több kamerával védekezne a bűnözés ellen.
Vágólapra másolva!

Hatalmas felháborodást váltott ki, hogy rablógyilkosság áldozata lett egy fiatal kaposvári nő, egy helyi trafik eladója. A 21 éves G. Fruzsinát több késszúrással ölte meg támadója, mindössze 22 ezer forintért.

Elég a sötétségből

A rablógyilkosság miatt Szita Károly kaposvári polgármester a nemzetgazdasági minisztériumhoz is fordult, kérve, hogy szüntessék meg dohányboltok lefóliázását előíró rendeletet – a sötétített üveg miatt ugyanis jóval kiszolgáltatottabbak a dohányboltok alkalmazottjai.

A kaposvári rablógyilkosság helyszíne: a sötétített fólia mögött bármikor történhet bűncselekmény Forrás: KaposvárMost / Kovács Zoltán Tamás

Kaposváron korábban csak egy trafikrablás történt, a város azonban már sokadszor kerül a figyelem középpontjába az itt elkövetett brutális bűncselekmények miatt.

Ásóval, késsel kínozták

A legismertebb és talán legkegyetlenebb helyi bűnügy Szita Bence meggyilkolása volt: a 11 éves kaposvári fiút 2012 novemberében ölette meg nevelőanyja, P. Erika, aki féltékeny volt a férje előző házasságából született gyerekre.

Vezetőláncon vitték a tárgyalásra a Szita Bence meggyilkolását megrendelő, a bűncselekményben részt vevő P. Erikát Fotó: Magócsi Márton - Origo

A nő és két segítőtársa egy Sántos melletti erdőben ölte meg az áldozatot: késszúrásokkal, ásócsapásokkal kínozták a magatehetetlen fiút, majd élve eltemették. Groteszk egybeesés, hogy a kaposvári eladónő 20 éves gyilkosa is éppen Sántosról származik.

Megkéselt anya, agyonvert csecsemő

A Szita Bence-ügy után újabb brutális gyilkosságok történtek a Kaposváron: 2012 decemberében egy férfi több késszúrással végzett anyjával, egy évvel később pedig egycsecsemőt vertek agyon, aki a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az izgalomért öltek

Már-már feledésbe merül a kaposvári diákok gyilkossági ügye: a helyi Táncsics Mihály gimnázium két tanulója osztálytársukkal végzett 2009-ben. Kődarabokkal, vésőszúrásokkal ölték meg korábbi barátjukat, a holttestet pedig egy mesterséges tóba süllyesztették. A bűntényt csak sokkolóbbá tette, hogy nem is volt konkrét oka, a tettesek csak az izgalom kedvéért öltek.

Kétszáz kamera

"A bűnügyi statisztikák szempontjából valahol a középmezőnyben állunk" - mondta az Origo kérdésére Szita Károly polgármester, aki a térfigyelő kamerahálózat fejlesztésével tenné biztonságosabbá városát.

Jövőre már 200 térfgyelő kamera pásztázza Kaposvár utcáit Forrás: Marton Szilvia - Origo

jövőre várhatóan már 200, saját költségen kamera pásztázza majd Kaposvár utcáit. Hogy szükség van rájuk, jelzi, hogy a trafikos rablógyilkost is egy térfigyelő kamera felvétele alapján kapták el.