Nix ugribugri Orbán háza előtt

Juhász Péter
Az Együtt aktivistái Orbán Viktor háza előtt demonstráltak a korrupció ellen
Vágólapra másolva!
Nem engedélyezte a rendőrség az Orbán Viktor budai háza elé tervezett demonstrációt, mert az "mások jogainak és szabadságának sérelmével járna". A romák háza előtt tartott gárdavonulások nem sértettek jogokat? - kérdi Juhász Péter, a tüntetés szervezője.
Vágólapra másolva!

Elutasították Juhász Péter kérelmét, hogy a miniszterelnök budai háza elé szervezhessen tüntetést kedden.

Sérül a szabadság

Az egy órás demonstráción az Együtt képviselője sajtótájékoztatót tartott volna, és levelet dobott volna be Orbán Viktor postaládájába - a rendőrség viszont nem járult hozzá az akcióhoz.

Betiltották Juhász Péter tervezett tüntetését Forrás: Origo

Elutasító határozatukban a 89-es gyülekezési törvényre hivatkoztak, ami szerint a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével.

Deverecsen elmegy ?

"Amikor a romák lakta részeken meghaltok cigányok skandálás mellett köveket dobálva vonul a gárda, akkor ezek lényegtelen szempontok. Ez a kettős mérce" – írja Facebook-bejegyzésében az ellenzéki képviselő, aki a tervezett tüntetésről lemond, de mint írta, tovább megy a jogi úton.

A TEK hosszabbít

Juhász Péter jogszerűen csak azért sem tüntethetne Orbán Viktor Cinege úti háza előtt, mert a TEK március 26-án újabb három hónappal meghosszabbította a környék lezárását, "személy- és létesítménybiztonsági intézkedés" keretében. A határozat alapján korlátozható a gyülekezési jog is.

A TEK tiltására ellenére is eljutottak az ellenzéki aktivisták Orbán Viktor budai házához Forrás: Origo

Ettől függetlenül az Együtt-aktivistái április 15-én eljutottak a tiltott kapuig, és ott tüntettek a korrupció ellen.

Két éve is sikerült

2013 nyarán is bejutottak tüntető devizahitelesek a védett utcába, igaz, rendőrsorfal tartotta őket távol a ház környékétől.

Ezt az útvonalat zárta le a TEK Forrás: Origo

A demonstrálókat akkor Lévai Anikó, a kormányfő felesége nyugtatta meg.