Kaposvár kiáll a halálbüntetés mellett

Vágólapra másolva!
A kaposváriak lesújtott közössége szinte egyöntetűen kiált a halálbüntetés után - ezt mondta a település fideszes országgyűlési képviselője, utalva Orbán Viktor kormányfő tegnapi, Pécsett tett kijelentésére. 
Vágólapra másolva!

"Nem tudok Kaposváron vagy a környéken egy olyan emberrel találkozni, aki ne azonnal fogalmazná meg a halálbüntetés igényét" - mondta Gelencsér Attila a

címmel Kaposváron tartott sajtótájékoztatón.

Magyarország nem riad meg

Ahogyan arról az Origo beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök tegnap egy újságírói kérdésre válaszolva Pécsett azt mondta, hogy napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését, mert úgy néz ki, hogy a három csapásnak és a tényleges életfogytiglannak nincs elég visszatartó ereje.

Orbán Viktor kijelentése kapcsán telefonbeszélgetést kezdeményezett az Európai Parlament elnöke, Martin Schulz Fotó: Polyák Attila - Origo

A kormányfő ezzel a múlt heti kaposvári trafikgyilkosságra utalt. Úgy vélte, a bűnözők előtt világossá kell tenni, hogy Magyarország nem riad vissza semmitől, ha az állampolgárai védelméről van szó.

Az élet törvénye a legerősebb

Gelencsér Attila hangsúlyozta, hogy támogatnak minden jogszabályi szigorítást, és minden ilyen bűncselekmény esetében követelik a legszigorúbb büntetést. Kaposvár országgyűlési képviselője továbbá felszólította a dohánykereskedőket, hogy vegyék le a trafikokról a dohánytermékek láthatatlansága miatt feltett fóliát. Az eladók védelme, biztonsága mindennél fontosabb - mondta, hozzátéve:

A kérdéses fóliák

Szintén a fóliák leszedéséről beszélt ma Rogán Antal, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője. Ide kattintva elolvashtaja, hogy pontosan mit mondott.

A gyilkosság múlt szerdán történt Kaposváron, a Fő utca és az Anna utca kereszteződése melletti dohányboltban. A rendőrség már elfogta a tettest, B. Pétert, aki mint kiderült, előre eltervezte a gyilkosságot. Mindössze 22 ezer forintot zsákmányolt, ennyiért kellett meghalnia G. Fruzsinának. Mint kiderült, a lánynak nem is kellett volna aznap dolgoznia, az eredeti beosztás szerint. Erről részletesebben itt olvashat.