Figyelem, jön a nyár

nyár, időjárás, meleg idő,
Vágólapra másolva!
Hétfőn még sok lesz a felhő fölöttünk, de kedden már akár 30 fok is lehet.
Vágólapra másolva!

Hétfőn a legtöbb helyen átmenetileg szakadozik, vékonyodik a felhőzet, – legkésőbb az északkeleti megyékben –, és több-kevesebb napsütés is valószínű. Délutántól délnyugat felől ismét vastagabb felhők érkeznek. Északkeleten elszórtan várható kisebb eső, majd délutántól helyenként másutt is kialakulhatnak záporok – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, legfeljebb a déli országrészben élénkül meg a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 és 26 fok között valószínű, de északkeleten 1-2 fokkal hűvösebb is lehet.

Kedden 30 fok is lehet Forrás: Thinkstock

Nyári idő kedden

Kedden a Dunántúlon napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, másutt délelőtt erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől lassan csökken a felhőzet. Eleinte a Dunától keletre elszórtan, délután már csak északkeleten és csak helyenként valószínű kisebb eső, zápor.

A délnyugati szél délnyugaton élénk lesz, néhol meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 25 és 30, északkeleten 20 és 24 fok között alakul.