Felháborodott devizahitelesek miatt dühönghetnek az autósok

Devizahitelesek tüntetése
Devizahitelesek tüntetése
Vágólapra másolva!
Devizahitelesek egy csoportja tüntetett csütörtök reggel óta Budapest belvárosában, a Széchenyi téren. A demonstrálók délelőtt még csak 20-an, 30-an lehettek, de a nap folyamán egyre többen csatlakoztak hozzájuk. A tiltakozók az autósok életét is megnehezítették. 
Vágólapra másolva!

Több bank ismert szakemberei is részt vettek azon a hitelezési konferencián, amit Budapesten, a Sofitel Hotelben tartanak. Az épület előtt már kora reggel, a rendezvény kezdete előtt gyülekeztek a devizahiteles károsultak. Eleinte alig félszázan voltak. Az Origo helyszínen tartózkodó munkatársa azonban közölte, hogy délutánra már jóval 100 fölé emelkedett az elégedetlen tüntetők száma.

Devizahitelesek tüntetnek Budapesten Forrás: Polyak Attila

Nem akarnak fizetni

A tiltakozók a kormány devizahiteleseket érintő döntései miatt vonultak az utcára. Szerintük a hitelek forintosítása után is sokan mehetnek csődbe, és elveszíthetik a lakásukat. A demonstrálók a devizahitelek eltörlését, a hitelesek kártalanítását és a kialakult helyzetért felelősök felelősségre vonását követelték.

Devizahitelesek tüntetése Budapesten. A környéken hatalmas dugó alakult ki Forrás: Polyak Attila

Nem örülnek az autósok

A demonstráció miatt a környéken hatalmas dugó alakult ki. Azok, akik Buda felé a Lánchídon akartak átkelni, csak lépésben tudtak haladni. A helyzet később sem volt javult. A demonstráció késő délutánig tartott.