Visszatér a hazaárulózó volt fideszes képviselő

Érdeklődők nézik az ember nagyságú hímes tojást Pécsen, a Széchenyi téren, a városháza előtt. A tojást Dráva menti festőművészek díszítették, és a horvátországi Kapronca-Körös megye ajándéka Pécs lakóinak és az idelátogató turistáknak.
Érdeklődők nézik az ember nagyságú hímes tojást Pécsen, a Széchenyi téren, a városháza előtt. A tojást Dráva menti festőművészek díszítették, és a horvátországi Kapronca-Körös megye ajándéka Pécs lakóinak és az idelátogató turistáknak.
Vágólapra másolva!
Daganatos betegséggel kezelik a hazaárulózásról elhíresült volt fideszes pécsi képviselőt. Fodor Ibolya annak ellenére sem mondott le mandátumáról, hogy arra maga a pécsi polgármester, Páva Zsolt is felszólította. Az RTL Klub egyik riporterét csak tehetségtelen kis majomnak nevező politikus most azt nyilatkozta: rövidesen visszatér a pécsi városházára.
Vágólapra másolva!

A pécsi Fodor Ibolyát megviselte a személye körül 2014-ben kialakult botrány, bele is betegedett – legalábbis ezt nyilatkozta a pecsiujsag.hu hírportálnak adott interjúban. Most azonban, súlyos betegségéből felépülve, rövidesen visszatér a pécsi közgyűlésbe.

A pécsi kertvárosi képviselő azt mondta, tönkrement a házassága. Kisfia egészsége és a sajátja is megrendült. Fodor Ibolya ugyanakkor megerősítette, hogy nem mond le mandátumáról, s a jövőben is élni kíván a választóitól kapott felhatalmazással.

Hazaárulók és hazafiak

Mint ismeretes, a pécsi képviselőt az után szólította fel lemondásra a saját képviselőcsoportja, hogy egy Facebook-bejegyzésben hazaárulónak nevezte a kormány politikája ellen tüntetőket. Nem sokkal az inkriminált posztot követően kiderült, hogy Fodor Ibolya korántsem feddhetetlen.

A pécsi városháza, ahová most visszatérhet Fodor Ibolya Forrás: MTI/Sóki Tamás

„Nem tagadom, sohasem tettem, hogy hibáztam. A megyei napilapnál könyvelőként dolgozva 1999-ben az akkori, szintén ott dolgozó férjemen próbáltam segíteni azzal, hogy amíg a kintlévőségeit beszedi,

az ő folyószámlájára, ezzel palástolva a hiányt.

Csakhogy végül nem szedte be a teljes összeget. Először ekkor fizettem meg a hibámért. Elúszott a lakásunk, az érte kapott pénzből csökkentettük a kár mértékét. Férjemet börtönre, engem bűnsegédlet miatt felfüggesztett büntetésre ítéltek. Az életem összeomlott, a nulláról kellett felépíteni újra mindent, két gyermekről kellett gondoskodnom” – meséli a politikus.

Fodor ibolyát akkor nemcsak saját frakciója, de a pécsi polgármester is távozásra szólította fel.

Idézet Páva Zsolt nyílt leveléből

"Az Ön viselkedése, az, ahogyan és amiket ír, mond a pécsieknek a különféle közösségi oldalakon, fórumokon, elfogadhatatlan, példátlan és méltatlan Pécs bármelyik választott képviselőjéhez. Tisztelettel, de kellő nyomatékkal újra - és utoljára - arra szeretném kérni: józanul és higgadtan tekintse át az elmúlt hetekben folytatott viselkedését, józanul és higgadtan tekintse át a tényeket, józanul és higgadtan tekintse át a frakció döntését és kérését, majd vonja le a megfelelő következtetéseket, és cselekedjen aszerint."