Furcsaságok a Nyugati térnél

Nyugati tér
Nyugati tér buszmegálló
Vágólapra másolva!
Csodálkozó utasok gyűrűjében hétfő délelőtt áthelyezték a 4-6-os villamospótló buszok megállóját a Nyugati térnél, mert elkezdték a környék felújítását. Az utasoknál csak az a biztonsági őr volt bizonytalanabb, akit azért állítottak oda, hogy tájékoztassa a buszra várókat.
Vágólapra másolva!

– mondta el az Origónak a Nyugati térnél az a biztonsági őr, akit azért rendeltek fel az aluljáróból, hogy tájékoztassa az utasokat.

Így változtak a megállók Forrás: Márki Zsolt (Bkk)

Hétfőn délelőtt a Nyugati teret is elérte a fővárosi felújítási hullám: megváltozott a Király utca felé tartó 4-6-os villamospótló, valamint a Kőbánya és Dél-Pest felé induló 9-es, 914-es, 914A, 923-as, 931-es és 950-es autóbusz megállóhelye.

További értesítésig

"Itt át tetszik menni, és a túloldalon" Forrás: Origo

Erről a biztonsági őr is hamarosan értesült, és immár láthatósági mellényben terelgette az utasokat. Mint mondta, további értesítésig kell a helyszínen maradnia, de a mosoly az arcán néhány perc után már nem volt meggyőző. Ennyi idő alatt ugyanis több százszor kellett elmondania, hogy a Király utca felé közlekedő 4-6-os villamospótló busz, valamint a Kőbánya alsóra induló 9-es autóbusz Nyugati téri megállóhelyét a Szent István körúton a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződése elé helyezték át.

Aggódva hallgatták

És hogy a Dél-pesti autóbuszgarázshoz tartó 914-es és 923-as, a Határ út felé közlekedő 914A, az Árpádföld irányú 931-es, valamint a Pestszentimre felé közlekedő 950-es éjszakai autóbuszra a Teréz körút 64-66. előtt, a Jókai utcai kereszteződésnél lehet felszállni.

Kicsit még bizonytalanok Forrás: Origo

Az utasok többsége aggódva hallgatta a fejleményeket, néhány idős ember a plusz séta miatt panaszkodott. Egy disztingvált nyugdíjas csak legyintett, mint mondta, szerinte

a közlekedési káoszt már nem lehet fokozni Budapesten.

Igaza lehet, a Nyugati tér környékén hétfőn délelőtt valóban nem volt káosz, legalábbis a korábbiakhoz képest. Mint mindennap, a Széll Kálmán tér felől már a budai oldalon bedugult a forgalom, a Jászai Mari tértől csak egy sávban araszoltak az autók, motorosok, biciklisek és a villamospótló buszok.