Brüsszelhez fordulnának a kéményseprők

kéményseprés, kéményseprő, kémény
A chimney sweeper stands on a roof as part of the 28th international chimney sweeper meeting in the small village of Santa Maria Maggiore in Val Vigezzo on September 6, 2009. Every year chimney sweeper from all around the world meet in memory of the children from the valleys of northern Italy who were sent off to work in cities such as Milan during the winter in the late 19th and early 20th centuries. Because of their small size, the children were able to climb the narrow chimney stacks for cleaning. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
Perközösséget alkot, és az Alkotmánybírósághoz, majd a brüsszeli bírósághoz fordul a hazai kéményseprő vállalkozások zöme, ha a parlament a jelenlegi formájában fogadja el az új, úgynevezett kéményseprési törvényt.
Vágólapra másolva!

Leikauf Tibor, a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének elnöke elmondta, hogy a perre készülő negyvenhét kéményseprő cég több más mellett a szabad vállalkozáshoz fűződő jogát próbálja majd megvédeni a bíróságokon.

Perközösséget alkot, és az Alkotmánybírósághoz, majd a brüsszeli bírósághoz fordul a hazai kéményseprő vállalkozások zöme, ha a parlament a jelenlegi formájában fogadja el az új, úgynevezett kéményseprési törvényt Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A szövetség elnöke szerint a készülő jogszabály ellehetetleníti a kéménytisztítással foglalkozó vállalkozókat, és ezzel 1500 ember munkáját veszi el - írta a Magyar Nemzet.

A katasztrófavédelem felügyelte

Korábban az Origo is beszámolt róla, hogy indulatokat szít a kéményseprőtörvény.

Az ellenzék szerint a keményen dolgozó kisembereket sújtja, és kisvállalkozások tömegeit teheti tönkre a szolgáltatás államosítása.

Az ellátás javulása sem várható: a jelenlegi szolgáltatókat is a katasztrófavédelem felügyelte, mégsem működött jól. Az ingyenesség csak a lakosokra vonatkozik, a lakásokba bejelentett, gyakran kényszervállalkozásokra nem. A kormány szerint az állami közműszolgáltató létrehozása után a legfontosabb rezsicsökkentési lépésről van szó.