Orbán Viktor parlamenti vitát tartana a bevándorlásról

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök benyújtaná a magyar parlament elé vitára az Európai Bizottság javaslatát a bevándorlás szabályozásáról, amint megkapja a tervezetet.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor az Országházban - egy más témában tartott sajtótájékoztatón - elmondta: a bizottság javaslata nemcsak az illegális bevándorlással foglalkozik, hanem általában az Európai Unió stratégiáját tartalmazza a bevándorlás kérdésének összes részletével kapcsolatban.

Orbán Viktor szerint izgalmas és szép vita ígérkezik Forrás: MTI/Sóki Tamás

Izgalmas vita

A kormányfő ezt terjesztené a parlament elé, és javasolja az Országgyűlésnek, valamint a közvéleménynek, hogy megvitassák, mivel értenek egyet belőle és mely részek ellentétesek Magyarország érdekeivel. "Izgalmas és szép vita előtt állunk" - fogalmazott.

Vitáznának a képviselők a brüsszeli javaslatról Forrás: Google

Lapértesülés szerint kvóta lesz

A Welt am Sonntag című vasárnapi német lap azt közölte, hogy az Európai Unióba érkező menedékkérők tagállamok közötti elosztását szabályozó kvóta bevezetését javasolja az Európai Bizottság. A brüsszeli testület szerdán mutatja be a javaslatot, amely szerint az egyes tagállamok által ellátandó menedékkérők számát - a tagállami kvótát - egyebek között a hazai össztermék (GDP), az ország népessége, a munkanélküliségi ráta és a menedékjog iránti kérelmek aktuális száma alapján kellene meghatározni.

Orbán Viktor korábban kijelentette: a gazdasági bevándorlás rossz, ezért a hazájukat gazdasági okokból otthagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani.