Felhőszakadás, jégeső tombol Magyarországon

Jégeső Sopronban
Jégeső Sopronban
Vágólapra másolva!
A vihar miatt több dunántúli járásra másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. Az érintett területeken heves zivatarokra, viharos szélre kell számítani, amit jégeső kísérhet, és rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Olvasóink is küldtek nekünk felvételeket, amiért 10 ezer forintos ClickShop kedvezménykuponnal ajándékozzuk meg őket. 
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Somogy, Vas és Zala megyében várható, hogy másodfokú riasztást adnak ki a heves zivatar miatt. Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna, Veszprém és Pest megyében valamint Budapesten a várható heves zivatar miatt jelenleg elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Cseresznye nagyságú jégdarabok

Az alábbi felvételt az egyik olvasónk küldte el nekünk, ezért egy 10 ezer forintos ClickShop kedvezménykuponnal ajándékozzuk meg. A videó Sopron egyik utcájában készült.

Szintén az egyik olvasónk küldte el az alábbi fotót. Ez is Sopronban készült.

Jégeső Sopronban Forrás: Olvasói fotó

Ezen a másik felvételen jól látszik, hogy cseresznye nagyságú jégdarabok zúdultak le az égből.

Jégeső Soporonban Forrás: Olvasói fotó

A képekért természetesen neki is jár a 10 ezer forintos ClickShop kedvezménykupon.

Hatalmas eső várható

A felhőszakadásszerű esőzések veszélye miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezekben a megyékben rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat. Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Nógrád, Somogy, Tolna és Pest megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a felhőszakadás miatt.

Küldjön Ön is fotót vagy videót a szerkesztőségünkbe! Ha a felvételt felhasználjuk, akkor megajándékozzuk! További részleteket itt olvashat!