Augusztus végéig minden iskola megkapja a tankönyveket

tankönyvkiadás, állam, iskola, illusztráció
Törökbálint, 2013. augusztus 13. Kiszállításra becsomagolt tankönyvek a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) törökbálinti raktárában 2013. augusztus 13-án. A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. 2012. október 1-jétől állami közérdekű feladatként végzi a tankönyvellátást. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Augusztus 3. és 25. között minden iskola megkapja a szükséges tankönyveket - közölte Hegedüs István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tankönyvellátásért felelős miniszteri biztosa szerdán Debrecenben, az Alföldi Nyomdában.
Vágólapra másolva!

Tőczik Zsolt, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.ügyvezető igazgatója a tavalyi ellátási problémákkal kapcsolatban azt mondta: a nyomdákban a múlt héten megkezdődött a gyártás, szeptember 1-jére minden diák táskájában ott lesznek a szükséges tankönyvek.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

György Géza, az Alföldi Nyomda vezérigazgatója közölte: a debreceni nyomda a szekszárdi, a gyulai és a lajosmizsei nyomdával közösen, konzorciumban nyerte el - közbeszerzési eljárás eredményeként - a tankönyvgyártás lehetőségét. Emellett alvállalkozók - a gyomai és dabasi nyomda - is részt vesznek a tankönyvgyártásban, így a hazai nyomdák 80-85 százaléka veszi ki részét abból a megfeszített munkából, amelynek eredményeként július 31-ig elkészülnek a következő tanév tankönyvei.