Papírt várnak el Gömöri Zsolttól a visszafizetett pénzről

Gömöri Zsolt,  a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Budapest, 2012. július 17.
Vágólapra másolva!
Az MSZP arra szólítja fel Gömöri Zsoltot, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökét és társait, hivatalosan igazolják, hogy visszafizették a paralimpikonok pénzét.
Vágólapra másolva!

Kunhalmi Ágnes szocialitsa politikus felszólította Gömöri Zsoltot és "tettestársait", hogy a nyilvánosság és a megkárosított sportolók előtt hivatalos irattal is igazolják a visszafizetést, ezt követően pedig mondjanak le a bizottságban betöltött posztjaikról, a mellettük kiálló Deutsch Tamással, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökével együtt.

Gömöri Zsolt: Visszafizettem!

Gömöri Zsolt kedden jelentette be: visszafizette a devizahitelének végtörlesztésére felvett hárommillió forintos támogatást a Magyar Paralimpiai Bizottságnak. A sportvezető közölte: annak ellenére döntött így, hogy szerinte 2012-ben jogszerűen vette fel a vissza nem térítendő támogatást, hiszen ez a lehetőség akkor minden köztisztviselőt megilletett.

Társairól nem tudni

Gömöri Zsolt arra nem adott egyértelmű választ, hogy az paralimpiai bizottság elnökségének azon tagjai, akik hasonló juttatásban részesültek, szintén visszafizették-e a támogatást. Csupán annyit mondott, hogy az elnökség tagjainak nem munkáltatója a Magyar Paralimpiai Bizottság.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke Forrás: MTI/Kollányi Péter