Tarlós István: Még látványosabb fejlesztések jönnek

Tarlós István Budapest, 2015. május 13.
Tarlós István főpolgármester beszél a Mit nyer Budapest az olimpiával? című, a Társadalmi párbeszéd az olimpiáért konferenciasorozat nyitóeseményén a budapesti Bálna kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendégl
Budapest, 2015. május 13. Tarlós István főpolgármester beszél a Mit nyer Budapest az olimpiával? című, a Társadalmi párbeszéd az olimpiáért konferenciasorozat nyitóeseményén a budapesti Bálna kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrumban 2015. május 13-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az eddiginél is látványosabb fejlesztések valósulhatnak meg 2020-ig Budapesten európai uniós támogatással - erről Tarlós István főpolgármester beszélt az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában pénteken.
Vágólapra másolva!

Olyan uniós támogatású projektek valósulhatnak meg a következő években, amelyek közszolgáltatási vagy idegenforgalmi szempontból fontosak - mondta Tarlós István.

Ezek között említette például az 1-es villamos meghosszabbítását Kelenföldig, illetve a vonal északi végének fejlesztését, az újpalotai villamosvonal kiépítését, a 3-as metró felújítását, a Kelenföld és Őrmező között megvalósítandó intermodális fejlesztéseket, a Fővárosi Állat- és Növénykert felújítását, valamint egy új hulladékhasznosító megépítését.

Tiszta haszon az olimpia

Tarlós István beszélt arról is, hogy szerinte a 2024-es olimpia megrendezéséből "csak hasznunk lehet". Azt mondta, Budapest fel tud készülni az olimpiára, nagyon sok, a nyári játékok megrendezéséhez is szükséges, közlekedés- és infrastrukturális fejlesztés valósulhat meg 2020-ig.

A főpolgármester a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a fővárosi közösségi közlekedés finanszírozásával kapcsolatban elmondta, hogy a BKV a biztonságos működéséhez szükséges forrásokat megkapja az államtól.

Tarlós István főpolgármester a Társadalmi párbeszéd az olimpiáért konferenciasorozat nyitóeseményén Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Húszmilliárd a Margit hídra

Arra reagálva, hogy a Népszabadság pénteki számában arról írt, a Margit híd felújítására vonatkozó projekt 12 milliárdról "menetközben bruttó 30 milliárd forintra duzzadt", Tarlós István kijelentette: "ez nem igaz", húszmilliárd forint a számla, és ez nem menetközben duzzadt meg, hanem 2009-ben erre kötöttek szerződést.

Februárra kész a Széll Kálmán tér

A Széll Kálmán tér felújításával kapcsolatban azt mondta, hogy a számlák nyilvánosak lesznek, a közbeszerzést a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) készítette elő és bonyolította le, és "valóban a legjobb ajánlatot fogadták el".

Tarlós István közölte, a budai fonódó villamoshálózat időre elkészül. Szeptemberben a Széll Kálmán téri ágon elindulhat a közlekedés, és februárra a beruházás egésze befejeződik - tette hozzá.