Milliárdos fejlesztést jelentett be Orbán Viktor Baján

Orbán Viktor, Baja, Petőfi-sziget, Nagy-Pandúr-sziget, híd
Baja, 2015. május 16. A bajai Petőfi-szigetet és a Nagy-Pandúr-szigetet összekötő gyalogos- és kerékpáros híd avatóünnepségére érkező Orbán Viktor miniszterelnököt (k) üdvözlik előtt helyiek Baján 2015. május 16-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Több mint egymilliárd forintos támogatást kap a bajai Szent Rókus Kórház – jelentette be Orbán Viktor a városban tartott hídavató ünnepségen. A miniszterelnök a Petőfi-szigetet és a Nagy-Pandúr-szigetet összekötő gyalogos- és kerékpáros híd átadására utazott a településre.
Vágólapra másolva!

„Nem tudom, Baja nagyváros-e, de az biztos, hogy komoly város” – ezekkel a szavakkal kezdte beszédét Orbán Viktor Baján, ahova Zsigó Róbert államtitkár és Fercsák Róbert polgármester meghívására érkezett.

Orbán Viktor elkerülő utat is ígért Bajának Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Uszoda és négysávos összekötő

Hivatalos megállapodásokat ugyan most nem kötött a kormányfő, de azt elárulta, hogy a bajai kórház hamarosan több mint egymilliárd forintot kap fejlesztésekre. Orbán Viktor beszámolt arról is, hogy tárgyalásain szó volt egy 50 méteres uszoda és egy négysávos autóút építéséről, ez utóbbi Baját köthetné össze az autópályával. Az „útelágazás közepén fekvő” településre egy elkerülő utat is terveznek – mondta Orbán.

A kormányfőt a helyiek is üdvözölték Baján Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Milliárdok kerékpárutakra

A miniszterelnök különösen fontosnak nevezte a kerékpárutak építését, ezekből 2010 óta 532 kilométer el is készült. Ez azonban még mindig nem elég, a tervek szerint 2020-ra már 1000-1500 kilométer kerékpárút lesz az országban, 50 milliárd forintból.

A bajai Petőfi-szigetet és a Nagy-Pandúr-szigetet köti össze a gyalogos- és kerékpáros híd Forrás: MTI/Balogh Zoltán

„Magyarország kilépett a fénybe, a gazdasági eredmények az Európai Unió élvonalába repítettek minket” – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint nem szabad mindig a szomszéd portáját nézni, mert az mindig zöldebbnek fog tűnni.

A miniszterelnök szerint Baja a többi városnak is példaként szolgálhat, mert a helyiek soha nem várják meg, hogy Pestről megmondják nekik, mi a teendő, hanem mindig vannak saját javaslataik, ami biztató a jövőre nézve.