Szijjártó Péter nagyon sokat fog utazni a jövő héten

Vágólapra másolva!
Teheránba látogat hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Az iráni fővárosban kétoldalú kulturális és gazdasági együttműködések fejlesztéséről tárgyal majd. 
Vágólapra másolva!

A látogatás során téma lesz az is, hogy Magyarország hogyan tud hozzájárulni az iráni és nemzetközi tárgyalások mielőbbi sikeres lezárásához - olvasható a tárca MTI-hez eljuttatott közleményében.

A csúcstalálkozóra is megy

A külügyminiszter kedden az Európa Tanács 125. külügyminiszteri csúcstalálkozójára megy.

Ahogyan a közleményben fogalmaznak: megvitatják az aktuális európai válságokra és konfliktusokra adandó válaszokat, az erőszakos szélsőségek és a terrorizmus elleni küzdelmet, és mindebben az Európa Tanács lehetséges szerepét.

Mumbai, Riga

Szijjártó Péter szerdán Mumbaiba utazik, ahol indiai nagyvállalatok képviselőivel és India kereskedelmi forgalma szempontjából is kiemelkedő fontossággal bíró Mahárástra állam kormányzatával fog tárgyalni.

Szijjártó Péter több fontos tárgyaláson is részt vesz Fotó: Bielik István - Origo

Szijjártó Péter csütörtökön és pénteken részt vesz Rigában a Keleti Partnerségi Csúcstalálkozón, illetve az azt megelőző uniós külügyminiszteri egyeztetésen. A találkozó során szlovák-magyar-román-bolgár tárgyalás is lesz a gázvezetékrendszerek összekötéséről.

Pont a napokban készítettünk egy interjút Szijjártó Péterrel, amiben a magyar-orosz kapcsolat is szóba került. Ha még nem olvasta a cikket, akkor azt most ide kattintva megteheti.