Varga Mihály ingyenes parkolóhelyekről beszélt

Vágólapra másolva!
A következő egy évben 150 új elektromosaut-töltőállomás jön létre Magyarországon - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapesten, a Westend City Center tetőteraszán rendezett E-mobilitás kiállításon. A tárcavezető beszélt arról is, hogy milyen előnyökkel járhat majd, ha valaki az elektromos autó mellett teszi le a voksát. 
Vágólapra másolva!

A miniszter hozzátette: támogatja azt az elképzelést, hogy bizonyos parkolószám fölött kötelezővé tegyék töltőállomások kialakítását a nagyobb bevásárlóközpontokban, amivel ez a mennyiség jelentősen növelhető lenne.

Ingyenes parkolóhely

Varga Mihály szerint az ösztönző szabályozó környezet mellett az is fontos, hogy az embereket érdekeltté tegyék az elektromos járművek használatában.

Varga Mihály az elektromos autók használatára ösztönöz Fotó: Bielik István - Origo

A konkrétumok között említette

a buszsáv használatát, a zöld rendszám bevezetését, valamint az ingyenes parkolást lehetővé tevő intézkedések elindítását.

Kiemelte: az állam jelentős összegeket fordít a tömegközlekedésre az adófizetők pénzéből, ezért szeretnék előírni, hogy a Volánbusz vagy a BKV elektromos buszokat is beszerezzen az új járművek vásárlásakor, mivel van már erre kapacitás és lehetőség Magyarországon. Erről az Origónak adott interjújában is beszélt a nemzetgazdasági miniszter. Hogy pontosan mit mondott, azt ide kattintva elolvashatja.