Szerdára megjön a vihar

Vágólapra másolva!
Délután egyre erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és a Dunántúl északi felén többfelé, másutt helyenként várható zápor, zivatar.
Vágólapra másolva!

Éjszaka elszórtan várható csapadék, elsősorban az ország keleti felén. Szerdán a többórás napsütés mellett ismét egyre több gomolyfelhő képződik, záporok, zivatarok alakulnak ki, nagyobb számban és hevesebb kísérőjelenségekkel (jégeső, szélvihar, nagyobb csapadék) a középső területeken.

Viharos széllökések

Az ország nagy részén időnként megélénkülő déli szél várható, erős vagy viharos széllökések csak zivatarok idején lehetnek, ugyanakkor kedden az Észak-Dunántúlon, szerdán a Dunántúl egyre nagyobb részén északi, északnyugati szél lesz, szerdán többfelé erős lökésekkel kísérve.

Forrás: met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán északnyugatról délkelet felé haladva egyre magasabb lesz: az Alföldön még 30 fok körül, a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon 21 és 25 fok között alakul, de az északnyugati határvidéken kevéssel 20 fok alatt is maradhat.