Újabb eltőzsdézés a Fidesz-MSZP párharcban

Vágólapra másolva!
A Fidesz nyíregyházi szervezete szerint a település volt MSZP-s alpolgármestere, az önkormányzat gazdasági tanácsnoka és képviselője, Mikó Dániel a Nyíregyháza Városi Csatornamű Építő Vízgazdálkodási Társulat intézőbizottsági elnökeként "eltőzsdézte" a tagi érdekeltségi hozzájárulás csaknem 300 millió forintját Quaestor- és Hungária-értékpapírok vásárlásával.
Vágólapra másolva!

Adorján Gusztáv, a nyíregyházi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője azt mondta, megdöbbentő, hogy az egykori szocialista önkormányzati tisztségviselő "nem biztosított, államilag nem garantált kötvénybe fektette a szennyvízberuházásban érintett helyi lakosok pénzét, és tulajdonképpen a társulat elvesztette az összeget". Hozzáfűzte: a Fidesz-KDNP-frakció támogatja az ügy tisztázására felállított vizsgálóbizottság működését, hogy kiderüljön az igazság, és megtalálják a felelőst vagy felelősöket.

Befejezik a kilenc éve húzódó beruházást

Szilvási István, a Fidesz önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón megerősítette, hogy idén végre befejeződik Nyíregyházán a kilenc éve tartó szennyvízberuházás, amely a külvárosi részeket, valamint a szomszédos Kálmánházát, Kótajt és Nyírpazonyt érinti.

Nem volt jó gazda

A vízgazdálkodási társulat elnöke nem járt el a jó gazda gondosságával - mondta -, mert amikor a Hungária pénzügyi szervezet működési engedélyét visszavonta az illetékes hatóság, a Quaestortól ki kellett volna vennie az ott elhelyezett összeget. Megjegyezte: reméli, a helyi szocialisták "képesek lesznek" segíteni a vizsgálatot, hogy kiderüljön az ügyben az igazság.

A Jobbik szerint a Fidesz is felelős

Béres Csaba, a Jobbik helyi képviselője is sajtótájékoztatót tartott kedden az ügyben, Ő úgy vélekedett, hogy az MSZP mellett a Fidesznek is van felelőssége az ügyben, mivel

a vízgazdálkodási társulatnál a Fidesz-KDNP-s többségű önkormányzat részéről a polgármesteri hivatal egyik osztályvezetője a kapcsolattartó, így a pártnak tudnia kellett a történtekről.

Jó befektetésnek tűnt

Mikó Dániel korábban azt nyilatkozta, hogy a társulat pénzügyi vezetőjével a jó gazda gondosságával döntöttek a nagyobb kamatokat fizető Quaestor- és Hungária-értékpapírok vásárlásáról, hiszen más bankoknál a pénzre csak alig valamivel több mint egy százalékot kaptak volna. A befektetéssel a szennyvízberuházásnál az önkormányzat sajátforrás-kötelezettségét igyekeztek csökkenteni, a haszon nem a társulatot gazdagította volna. Hozzáfűzte: a Magyar Nemzeti Bank engedélyével működő, a felügyelet által ellenőrzött pénzintézeteknél helyezték el a pénzt, így nem érti, a Fidesz helyi szervezete miért vele akarja "elvitetni a balhét" mások gazemberségéért.