Még mindig nem tudni, honnét van Simon Gábor pénze

Simon Gábor, a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese a 18. Budapest Pride Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű és Queer Fesztivál keretében szervezett Politikai pártok, programok című kerekasztal-beszélgetésen
Vágólapra másolva!
Az MSZP egykori elnökhelyettese, Simon Gábor ügyében a nyomozás határideje június 11., ami szükség esetén meghosszabbítható - mondta a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.
Vágólapra másolva!

Nagy Andrea a Magyar Hírlapnak azt mondta, a nyomozás feladata, hogy tisztázza, honnan származik az a pénz, amit Simon Gábor külföldi bankokban helyezett el. A szóvivő azt is közölte, hogy a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsított politikus bankszámláját a gyanúsításban szereplő összeg értékéig zár alá helyezte a bíróság. A lap úgy tudja, a zár alatt lévő összeg meghaladja a százmillió forintot.

Mással nem gyanúsítják

A szóvivő megerősítette, hogy Simon Gáborral szemben újabb gyanúsítást nem közöltek, az adócsalás mellett hamis magánokirat ötrendbeli felhasználásának vétségével, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével gyanúsítják.

Simon Gábor Forrás: MTI/Marjai János

Simon Gábor osztrák bankszámláin elhelyezett pénzén túl azt sem sikerült még tisztázni, hogy milyen forrásból származott az a pénz, amiből üdülőt és lakóingatlant vett.