Kitiltották az Országházból az RTL Klub két híradósát

Gulyás Gergely Budapest, 2015. április 7.
Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezető-helyettese napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. április 7-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2015. április 7. Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezető-helyettese napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. április 7-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Nem a megfelelő helyen kérdezte az RTL Klub stábja Orbán Viktor miniszterelnököt a Parlamentben, ezért két híradóst kitiltottak. 
Vágólapra másolva!

Az RTL Klub két munkatársát (Szondi Vanda riportert és operatőr munkatársát) szóbeli megrovásban részesítette az Országgyűlés sajtóosztálya, majd úgy döntöttek, hogy a két híradóst júniusig kitiltják a Parlamentből. A 444 szerint a tévések akkor értesültek az egészről, amikor épp forgatni indultak, de nem engedték ki őket.

Nem lehet bárhol forgatni a parlamentben Forrás: MTI/Illyés Tibor

A sajtóosztály azt közölte, hogy Orbán Viktort nem a megfelelő helyen kérdezték meg Fazekas Sándor távozásáról április 27-én. 2004 óta egyébként nem lehet mindenhol forgatni a Parlamentben, miután a TV2 lebuktatta a rossz helyen dohányzó képviselőket. Ezután három helyszínre (piros és kék társalgó, sajtószoba) korlátozták a stábok mozgásterét.