Felhőszakadás, tomboló vihar rontja el a csütörtököt

Szupercella, Kőszeg, Vihar
Raduly László
Vágólapra másolva!
A várható heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt nyolc megyére másod-, négyre és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre a meteorológiai szolgálat.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Ezekben a megyékben csütörtökön is várhatók olyan heves zivatarok,

amiket akár 90 kilométer/órásnál erősebb szél és nagy méretű jég kísérhet.

Továbbá helyenként rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat.

Elsőfokú figyelmezetetés

Baranya, Nógrád, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre.

Az alábbi fotót egyik olvasónk küldte szerdán este. Kőszeg mellet fotózta le a fenyegető szupercellát este hét óra körül. A képért cserébe egy 10.000 Ft-os ClickShopkedvezménykuponnal ajándékoztuk meg olvasónkat.

Szupercella Kőszegen Forrás: Raduly László

Kettészakad az ország

A meteorológiai szolgálat azt írta: csütörtökön nyugaton már stabilizálódik a légkör, napközben a Dunántúlon már kisebb eséllyel fordulhat elő zivatar. Ugyanakkor a délután második felében és este - kiemelten az ország keleti harmadán – továbbra is számítani lehet heves zivatarokra.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 13-18, másutt 20-29 fok között valószínű, a legmelegebb a Tiszántúlon várható. Késő estére 13-19 fok közé hűl a levegő.

Küldjön Ön is fotót vagy videót a szerkesztőségünkbe! Ha a felvételt felhasználjuk, akkor megajándékozzuk! További részleteket itt olvashat!