600 millió jut jövőre Orbán Ráhel kedvenc szakácsversenyére

bocuse d'Or
A zsűrit meglepte a magyarok eledele
Vágólapra másolva!
A költségvetés 614 millió forinttal támogatja jövőre a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjének megrendezését Budapesten. Az idei világversenyen Lyonban felbukkant Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya és Schmitt Pál volt államfő is. 
Vágólapra másolva!

Ha csak két napra is, de gasztronagyhatalom lesz jövőre Magyarország, mivel Budapest ad otthont a rangos nemzetközi szakácsverseny, a Bocuse d'Or európai döntőjének. A május 10-11. között a Hungexpón helyet kapó eseményt a költségvetés több mint 600 millió forinttal támogatja.

614 millió jut a rendezésre

Azt, hogy a Bocuse d'Or 2016-os európai döntőjét Magyarországon rendezik, már korábban bejelentették, most viszont a Civilhetes rábukkant a nemrég benyújtott 2016-os költségvetés tervezetében arra is, hogy pontosan mennyibe kerül ez majd az adófizetőknek: 614,8 millió forintba.

A Bocuse d'Or döntőjének megrendezését az állam 614,8 millió forinttal támogatja Forrás: Origo

Orbán Ráhel és Schmitt Pál szereti

A Bocuse d'Or döntői mindig rangos gasztronómiai események. Mint arról az Origo is beszámolt, a 2015. januári, lyoni világdöntőn megjelent Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel és Schmitt Pál volt köztársasági elnök is.

Schmitt Pál a januári, lyoni világdöntőn Forrás: Origo

Lyonban a volt államfő és a kormányfő lánya Csapody Balázzsal, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosával, illetve a hazai küldöttség tagjaival beszélgettek a magyar standnál. Csapodyt egyébként 2011-ben Schmitt Pál a Köztársaság elnökének díszoklevele éremmel elismeréssel jutalmazta "két évtizedes, a helyi gasztronómia és borkultúra hagyományait ápoló kiemelkedő színvonalú tevékenységéért".

11 séf juthat tovább Budapestről

Jövő májusban az európai döntőn a kontinens legígéretesebb séfjei mérik össze tudásukat, a zsűri tagjai pedig itt választják majd ki azokat az európai országokat, amelyek részt vehetnek a Bocuse d'Or 2017-es lyoni világdöntőjén.

A zsűrit idén januárban meglepte a magyarok eledele Forrás: Fűtő Beáta

A selejtezők közül a Bocuse d'Or európai döntője áll leginkább a figyelem középpontjában - emlékeztet a Bocuse d'Or Hungary Academy honlapja. A budapesti program 5 és fél órás kulináris produkció lesz. A megmérettetésről 11 séf jut be a 2017. januári lyoni világdöntőre.