Viharokkal fenyeget a tavasz utolsó hete

Vágólapra másolva!
A következő napokban folytatódik a borús, esős idő. Többfelé megerősödik, viharossá is fokozódik a szél. A tavasz utolsó hetének második felében már jóval több napsütés várható, és a hét végére akár 27 fokig is melegedhet a levegő.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint hétfőn a Dunántúlon többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. Sokfelé kell záporesőre számítani, szórványosan zivatar is várható. A legmagasabb hőmérséklet általában 17-23 fok között várható.

Szeles szerda

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, főként keleten, északkeleten zivatar. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet. Nappal 17-22 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél.

Emellett a Dunántúlon már több órára kisüthet a nap, keleten viszont csak estefelé csökken jelentősebben a felhőzet. Nyugaton néhol, keleten még többfelé várható eső, zápor. A maximum-hőmérséklet 15-20 fok között valószínű.

Változékony idő várható a napokban Forrás: Thinkstock

Csütörtökön többnyire napos idő valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 17-22 fok között alakul. Pénteken főként az ország északi felén alakul ki elszórtan záporeső. Napközben 24 fok is lehet.

Kellemes hétvége

Szombaton elsősorban a Dunántúlon és északon valószínű záporeső, északnyugaton zivatar is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között alakul.

Vasárnap a maximumok várhatóan 22-27 fok között alakulnak.