Vágólapra másolva!
Az idei költségvetés tartalmazza a rendészeti életpályamodell bevezetéséhez kapcsolódó kiadások fedezetét.
Vágólapra másolva!

2019-ig nyitott

A Belügyminisztérium a közleményében Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. Harangozó azt mondta: a múlt hét végén benyújtottak egy újabb módosító javaslatot a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvényhez, ami az új illetményrendszerre vonatkozó szabályozást 2019. január 1-jére halasztaná el.

Megkérdőjelezhetetlenek a rendelkezések Forrás: Origo

Szavai szerint ez elvileg nem érinti a nyártól járó harmincszázalékos emelést, de ha elfogadják az újabb módosítást, akkor 2019-ig a mindenkori kormány "kénye-kedvére van bízva", hogy ebből a béremelésből mennyi fog eljutni a hivatásos állomány tagjaihoz.

5 év alatt 50 százalék

A BM azt írta: az erre vonatkozó törvény illetménynövekedésről szóló rendelkezései megkérdőjelezhetetlenek. A hivatásos állomány öt év alatt összesen 50 százalékos bérfejlesztésben részesül. Ebből 2015. július 1-jei hatállyal állománykategóriánként eltérően, átlagosan 30 százalékos mértékű illetményemelés valósul meg, majd 2016. január 1-jétől az állomány tagjai évente átlagosan 5-5 százalékos mértékű emelésben részesülnek 2019. január 1-jéig - rögzítették.

Hangsúlyozták: a szocialista képviselő "víziójával" ellentétben Magyarország 2015. évi központi költségvetése tartalmazza a fegyveres és rendvédelmi életpályamodellek bevezetéséhez kapcsolódó személyi többletjuttatások, valamint az azokhoz kapcsolódó járulékok és szociális hozzájárulási adó fedezetét.