Kiderült, mennyit keres egy hónapban Habony Árpád

Habony Árpád
Habony Árpád
Vágólapra másolva!
Szigetvári Viktor levélben fordult a NAV-hoz a Habony Árpád jövedelméről szóló cikk miatt. A Figyelő írt arról, hogy Habony havi egymillió forintot keres.
Vágólapra másolva!

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke csütörtökön levélben tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökét a Habony Árpád ügyében, az ő bejelentése nyomán megindult vagyonosodási vizsgálatot érintő új fejlemények miatt – írja az Együtt közélményében. Szigetvári kéri tisztázni Habony jövedelmének valós voltát, illetve a munkavégzés nem színlelt jellegét.

Habony Árpád egymillió forintot keres Forrás: Origo

Jáksó is benne van a cégben

A Figyelő értesülései szerint ugyanis Habony Árpád havi egymillió forintos jövedelemre tesz szert a Press & Belt Produkciós Iroda Kft. nevű cégtől, amelynek tulajdonosa Halkó Gabriella, Jáksó László korábbi élettársa, aki a Szerb utca 9.-ben lakik, és akihez Habony szinte hazajár.

Korábban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szigetvári Viktor bejelentése nyomán vagyonosodási vizsgálatot folytat Habony Árpádot illetően.

Tervek

Mint arról korábban beszámoltunk, nagy tervei lehetnek Habony Árpádnak a magyar médiapiacon. Legalábbis erre utal, hogy az áprilisban 6 millió forinttal alapított médiacége alaptőkéjét néhány nappal később a 24-szeresére, 144 millióra emelték.

Győri Tibor üzleti kapcsolatban áll Habony Árpáddal Forrás: MTI/Nagy Lajos

Az április elején hatmillió forinttal alapított MMG két tulajdonosa a kendóvilágbajnok restaurátorból lett miniszterelnöki tanácsadó Habony Árpád és a több mint 20 éve a Fidesz közelében mozgó volt államtitkár, Győri Tibor.

Cégekbe öli a pénzét Habony

Ahogy arról az Origo is beszámolt, nem ez az egyetlen cége Habony Árpádnak: a még 2003-ban alapított, de árbevételt el nem érő, érdemi tevékenységet nem végző alvó cégen, a Színes Tinták Bt.-n kívül felerészben az övé egy londoni székhelyű vállalkozás is.