Kamu kormányügynök csalt ki egymilliárdot

pénz, forint, közbeszerzés
pénz, forint
Vágólapra másolva!
Húsz év alatt összesen csaknem egymilliárd forintot csalt ki ismerőseitől egy amerikai-magyar kettős állampolgár. Azt mondta, hogy az amerikai kormánynak dolgozik, de nemzetbiztonsági okokból részleteket nem árulhat el. 
Vágólapra másolva!

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat egy amerikai-magyar kettős állampolgárságú budapesti férfi ellen, aki a Szegedi Járási Ügyészség szerint húsz év alatt

összesen csaknem egymilliárd forintot csalt ki ismerőseitől.

A férfi már az Egyesült Államokban is abból élt, hogy kölcsönöket kért. Azt mondta, hogy az amerikai kormánynak segített egy büntetőügyben, amiért több milliárd dolláros sikerdíjat kap majd. Részleteket nemzetbiztonsági okokra hivatkozva nem közölt, ennek ellenére

többen is adtak neki pénzt, volt, aki dollármilliókat.

1995-ben költözött Magyarországra, ahol egy szegedi vállalkozó adott neki 80 millió forintot, amiért 200 millió dollárt várt. Az összes pénzét odaadta neki, utána pedig még az ismerőseitől is kölcsönöket szerzett neki.

Sok pénzt csalt ki Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A szélhámos ügyesen megjátszotta magát: külföldi luxusutakat szervezett, üzleti tárgyalásokat bonyolított, és még hivatalosnak látszó iratokat is szerzett, amelyek szerint rövidesen megkapja a pénzét.

A kapott kölcsönökből fényűzően élt, és sokat szerencsejátékozott.

Magyarországon összesen 23 szegedi és Szeged környéki embert vert át. Többségük éveken keresztül 2 millió és 330 millió forint közötti kölcsönöket adott neki.

A férfi ellen üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat.