Vona Gábor kidobná a náci romantikázókat

Vona Gábor
Vona Gábor szerint három út előtt állnak
Vágólapra másolva!
Aki náci romantikára vágyik, (...) annak nincs helye ebben a pártban – mondta Vona Gábor pártja kongresszusán.
Vágólapra másolva!

A Jobbik kormányzóképességét hangsúlyozta Vona Gábor szombaton a Budapesti Kongresszusi Központban, pártja 12. kongresszusán.

„Minden egyes reggel úgy kelünk, hogy kormányra készülünk” – mondta a Jobbik elnöke.
A politikus szerint már Orbán Viktor kormányfő is elismerte pénteki értékelésében, hogy a Fideszt kihívó ellenzéki vezető erő a Jobbik. Vona Gábor azt mondta, hogy 2018-ban a Fidesz és a Jobbik közt választanak majd az emberek.

Vona Gábor szerint három út előtt állnak Forrás: MTI/Máthé Zoltán

„Aki náci romantikára vágyik, (...) annak nincs helye ebben a pártban, az eltévesztette a házszámot” – fogalmazott. Hozzátette: azokat a vadhajtásokat is le fogja nyesni, amely egy egyre népszerűbbé váló párt esetén a megjelenő szerencselovagokat jelenti.

Fidesz elnöknek nevezték

Három lehetőséget vázolt pártja előtt: rétegpárt, tucatpárt vagy valódi néppárt lesz, szerinte utóbbinak kell lennie, politikájának pedig a „szükséges és lehetséges harmóniáját” kell jelentenie. Határozott és nyugodt erőre van szükség, mert erőszakkal nem lehet politizálni, ma épp azért tart Magyarország ott, ahol, mert a korrupció és az arrogancia jellemzi.

A kongresszus levezető elnöke Sneider Tamás jobbikos országgyűlési képviselő, aki a pártelnököt a Fidesz elnökének és frakcióvezetőjének nevezve konferálta fel. Vona Gábor a hallgatóság derültségére és tapsviharára minderre úgy reagált: korábban már kilépett a Fideszből.

A kongresszus a szombat délutáni órákban többek közt a választmányi elnök megválasztásával folytatódik.