Hálás a genfi orvosoknak az amerikai külügyminiszter

2015.06.01. 19:19

Egy katonai repülőgépen, egészségügyi személyzet kíséretében hazaindult Svájcból John Kerry amerikai külügyminiszter, aki vasárnap szenvedett balesetet kerékpározás közben. A 72 éves politikus eltörte a jobb combcsontját.

Hálás az orvosoknak

"Rendkívül hálás vagyok a genfi és scionzier-i rendőrségnek és a kiváló orvosi csapatnak, akik igazán professzionális munkát végeztek" - írta Twitter-üzenetében Kerry, mielőtt gépe felszállt, és Boston felé vette az irányt.

Kifogott rajta a kanyar

Az amerikai politikus vasárnap délelőtt a franciaországi Scionzier közelében, a svájci határtól nem messze kerékpározás közben egy kanyarban elesett.

A korához képest remek kondiban van, imád bringázni, de most kifogott rajta egy kanyarForrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Jean-Christophe Bott

Kerryt – aki egyébként szenvedélyes bringás, európai körútjain is minden alkalmat megragad, hogy nyeregbe pattanjon –, helikopterrel egy genfi kórházba vitték, ahol megfigyelésre vasárnap éjszakára bent tartották.

Minden programját törölték

A baleset miatt a külügyminiszter lemondta erre a hétre tervezett hivatalos európai programjait. John Kerry egyébként azért volt Genfben, mert szombaton iráni kollégájával, Mohamad Dzsavád Zaríffal tárgyalt Teherán vitatott nukleáris programjáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK