Kamumém terjed a bevándorlókról

bevándorlós mém, immigrant meme, foreigners meme, munkahely
Vágólapra másolva!
Ötletes, de sajna csúsztatás az a mondat, amelyre hosszú ideje gerjed a kormány migránspolitikáját ekéző magyar internet. Ez azonban még nem akadályozta azt, hogy a legutóbbi migrációs kormánytervek kiszivárgása után újra beinduljon a mémgyár.
Vágólapra másolva!
Forrás: Tumblr

Csakhogy az RPD Society nevű oldal – állítása szerint – még tavaly februárban alaposan utánajárt a kijelentésnek, és kiderítette, hogy ilyen mondat Louis CK-től nem hangzott el. És nem csak ez, hanem rengeteg, más mémen az ő arcképével „eladott” sem.

Louis CK Emmy-díjat vesz át Forrás: AFP/Kevin Winter

Ezek alapja a komikus egyik híres produkciója, amelyben jó és a rossz gondolatainak harcáról beszél, ezt pedig néhány példával illusztrálja. Látszólag logikus állításait azzal vezeti be, hogy persze (of course), majd jön a leromboló kiábrándulás, meglehettel (but maybe) indítva.

„Persze, meg kell védeni azokat a gyerekeket, akik allergiásak a mogyoróra, de meglehet, ha egy mogyoró megérintése halálos, akkor meg is kéne halnod” – ez például egy morbid, de elhangzott példa.

Ettől függetlenül a kormányzati plakáttervek kapcsán most is hamar beindult a mémgyár.

Forrás: Tumblr

Az Index információi szerint ezzel a plakáttal fogadnák a Magyarországra utazókat a határokon. A kormány állítólag 333 darabot rendelt ebből.

Forrás: Tumblr

A mémgyárosok hamar lecsupaszították az üzenetet.

Forrás: Tumblr

Így hackelték a kormány által gerjesztett előítéletet.

Forrás: Tumblr

Avar nemzeti konzultáció 896-ból.