Szex helyett gyermekprostitúció és emberrablás

Prostituált egy berlini brothelben, szekszárdi gonosztevők
Vágólapra másolva!
Három férfit elrabolt, kettőt pedig kirabolt egy fiatalokból álló bűnbanda. Szolnokon, Szarvason és Békésszentandráson csaptak le, szexuális szolgáltatás volt a csali. Vádat emeltek ellenük.
Vágólapra másolva!

Szexet ígértek, de helyette kirabolták vagy elrabolták áldozataikat egy bűnbanda tagjai, akik négyen voltak, két férfi és két fiatal lány. Az egyik férfit a lányok tartották el prostitúcióval keresett pénzükből.

Először négy, Békésszentandráson horgászó embernek gyűlt meg a baja a fiatalokkal.

A férfiak már első este elhatározták, hogy prostituáltakat rendelnek.

Az interneten bukkantak az egyik lány telefonszámára, akivel telefonon egyeztettek, és hatvanezer forintban állapodtak meg.

A lány Szolnokról ment Békésszentandrásra, de nem egyedül: vele tartott az élettársa és annak két barátja is. Már útközben megbeszélték, hogy kifosztják a férfiakat.

Prostituált egy berlini brothelben (illusztráció) Forrás: AFP/DDP

Egy boxert és egy pisztolyt is vittek magukkal.

A találkozóra csak a két férfi ment el, akik nem vittek pénzt magukkal. Megverték őket, és pénzt követeltek tőlük. Végül hatvanezer forintot szereztek.

A bandára a Terrorelhárítási Központ csapott le, az elfogásról ezt a videót készítették:

Hasonló eset történt Szolnokon is. Ott ugyanennek a bandának a tagjai fegyverrel és késsel fenyegettek meg egy férfit, akit meg is vertek. Pénzt követeltek tőle, amit végül meg is kaptak, sőt még egy bankautomatához is elvitték, ahol újabb 150 ezer forintot adott nekik.

A férfi szólt a rendőröknek, akik nyomozni kezdtek, és gyorsan rájöttek, hogy a banda tagjai Szolnok megyeiek lehetnek.

Később két román férfi pénzét szerezték meg, szintén szexuális szolgáltatás ígéretével. A rendőrök ekkor már azt is tudták, hogy kik rabolják ki sorozatban az embereket.

Mivel azt gondolták, hogy fegyverük van,

a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték, akik egy szolnoki üzletközpontban fogták el a banda tagjait.

A Békés Megyei Főügyészség gyermekprostitúció kihasználása, prostitúció elősegítése, fegyveresen elkövetett emberrablás és rablás miatt emelt vádat a banda tagjai ellen.