Rendőrök őrzik a bevándorlóellenes plakátokat

plakát, nemzeti konzultáció, bevándorlás
Vágólapra másolva!
Feljelentést tesz a bevándorlásról szóló plakátok megrongálása kapcsán bűncselekményre való felbujtás miatt a Fidesz - közölte Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője. Legalább három plakáthoz álruhás vigyázókat küldött a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A kormánypárti politikus azt mondta, hogy a rendőrség hat embert állított elő plakátrongálás miatt. Egyúttal azt is hangsúlyozta: a Fidesz a lehető leghatározottabban elutasítja ezt a "baloldali agressziót". Németh Szilárd felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".

Olvashatatlanná tették a szöveget Fotó: Polyák Attila - Origo

Az Origo szombaton számolt be arról, hogy a bevándorlásról szóló, frissen kihelyezett plakátokat több helyen is lefestették. Akkor megkerestük kérdéseinkkel a Fideszt, hogy kívánnak-e bármilyen lépést tenni az ügyben. Azt a választ kaptuk, hogy a plakátok kihelyezéséhez nincs közük, az a kormányra tartozik.

Álruhás rendőrök

A Kettős Mérce birtokába jutott dokumentumok szerint az Együtt által megrongált plakáthoz a rendőrség álruhás vigyázókat küldött a kiemelt ügyek főosztályának bűnügyi bevetési osztályáról. A dokumentumok szerint csak ettől az osztálytól még legalább két plakáthoz rendeltek ki álruhás rendőröket.

Az Együtt kitart

"Sajnálom, hogy a kollégáimat előállították. Természetesen az Együtt minden jogi és politikai támogatást megad a barátainak" – mondta Szigetvári Viktor, a párt elnöke, hozzátéve, fontosnak tartják kifejezni azt az "elemi felháborodást", amit a bevándorlók ellen, a magyar adófizetők pénzéből indított plakátkampány miatt éreznek. Pápa Levente alelnök eközben közérdekű adatigényléssel fordult az ORFK-hoz azt kérdezve, mennyibe kerül naponta az adófizetőknek az, hogy "a rendőrség éjjel-nappal őrzi ezeket a szégyenteljes plakátokat".