Szaharai meleg jön Magyarországra

hőség egész alakos fotó ÉVSZAK FOTÓ hőség IDŐJÁRÁS kánikula KÉPKIVÁGÁS KÖZTERÜLET lány mezítláb nyár ÖLTÖZÉK ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ SZEMÉLY szökőkút TÁRGY táska , 2013. július 29.
Fiatal nők hűsítik magukat a kánikulában a Szabadság téri szökőkútnál Budapes
Budapest, 2013. július 29. Fiatal nők hűsítik magukat a kánikulában a Szabadság téri szökőkútnál Budapesten 2013. július 29-én. A tartós hőség miatt erre a napra is tizenöt megyére a legmagasabb fokú, piros, a többi, északkeleti megyére pedig másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Több megyében a viharos széllökések és heves zivatarok miatt ugyancsak másodfokú figyelmeztetés van érvényben. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Csütörtökön is folytatódik a meleg, száraz idő. A napokban egyre nagyobb lesz a hőség, a hétvégén már 36 fok várható.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint csütörtökön igazi nyári időre számíthatunk. Az égiek kegyességét bizonyítja az is, hogy az esernyőt nyugodtan otthon felejthetjük, hiszen sehol sem kell csapadéktól tartanunk.

Szükség lehet a hűsítő szökőkútra Forrás: MTI/Kovács Attila

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 28 és 33 fok között valószínű. És ami ezután következik, az még keményebb. A hétvégén tikkasztó hőség várható, vagyis vegye akár úgy, hogy a strandolás már borítékolható.

Szombaton ugyanis 35, vasárnap pedig 36 fokot mutatnak majd a hőmérők.