Miskolc polgármesterét nem érdekli az ombudsman

Vágólapra másolva!
Miskolcon folytatódnak az önkormányzati hatósági ellenőrzések ott, ahol a lakók egy része jogcím nélkül él, nem fizet a közüzemi szolgáltatásokért, bűncselekményeket követ el, nem gondoskodik megfelelően a gyermekeiről, jogtalanul vesz fel segélyeket - mondta a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján az alapvető jogok biztosának jelentésére reagálva.
Vágólapra másolva!

Székely László ombudsman azt mondta, hogy a hatósági ellenőrzések és a miskolci lakhatási feltételeket érintő intézkedés a társadalmi szolidaritás durva megsértéséről szól.

Kriza Ákos polgármester ugyanakkor úgy fogalmazott: Miskolcon jogi eszközökkel is lehet eredményt elérni, a nyomortelepek felszámolásának és a hatósági ellenőrzéseknek köszönhetően megerősödött a miskolciak hite a jogállamban.

Bűnmegelőzés

Valamennyi közbiztonsági fórum után az a tapasztalat, hogy a városlakók üdvözlik minden egyes nyomortelep felszámolását és a hatósági ellenőrzéseket, amelyeknek szerinte bűnmegelőző jellegük van, és segítenek a bűncselekmények felderítésében is.

Az ombudsmani jelentésnek ugyanakkor van egy olyan része, amellyel egyet lehet érteni, mondta. Ez azzal foglalkozik, miként lehet a felzárkózást, a felzárkóztatási folyamatot erősíteni.

A csütörtöki sajtótájékoztatóval egy idővel Miskolcon megkezdődött egy újabb „nyomortelep”, a számozott utcáknak nevezett rész Hatodik utca 1-3. szám alatti épületeinek bontása.