Nyomozhatnak, mert Mészáros Lőrinc elbeszélgetett valakivel

NB1-es labdarúgóvezetők, klubvezetők, Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke
Vágólapra másolva!
Kényszerítés kísérletének gyanúját vizsgáltatja az ügyészség, amiért Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester pár percet beszélt az azóta elhunyt Váradi Andrással, a polgármesterjelölt juhásszal. A földbérletét elvesztő Váradi úgy érezte, Orbán Viktor barátja megzsarolta őt.
Vágólapra másolva!

Feljelentésként értékelte a Fejér megyei Főügyészség azt az állampolgári bejelentést, amely Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel összefüggésben felveti a kényszerítés bűntettének a kísérletét. A vádhatóság a feljelentés elbírálására kijelölte a Székesfehérvári Járási Ügyészséget. Az ügy a bicskei járási ügyészségre került volna, de az ott dolgozók elfogultságot jelentettek.

Nem az első feljelentés

A bejelentést Tényi István tette, aki korábban Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatát és vagyonosodását is firtatta. Ám, mint arról az Origo is beszámolt, feljelentéseit ebben a témában elutasították: az adóhatóság, a rendőrség és a felcsúti önkormányzat sem talált gyanús mozzanatot.

Mészáros Lőrinc ellen újabb feljelentés érkezett, de még nem biztos, hogy indul nyomozás Forrás: MTI/Földi Imre

Tényi ezúttal a tavaly októberben, vitatott körülmények között, közúti balesetben elhunyt Váradi András egy korábbi nyilatkozatára alapozva tett bejelentést. Az ATV-ben tavaly tavasszal Váradi arról beszélt, hogyan veszítette el a családja által hosszú évtizedek óta művelt földterület bérleti jogát.

Úgy érezte, megzsarolták

A földbérleti pályázaton ugyanis Mészáros Lőrinc érdekeltségei nyerték el az addig Váradiék által művelt földeket. A tavaly ősszel polgármesterjelöltként is indult alcsúti juhász emiatt tüntetéseket is szervezett Mészáros ellen.

A tévéműsorban pedig arról beszélt, hogy Mészáros elment hozzá, beültette az autójába, és azt mondta neki, vegye tudomásul, hogy ez mostantól az ő területe, és ne szóljanak senkinek, hogy mi folyik a környéken. Váradi kijelentette: gyakorlatilag megzsarolta Mészáros Lőrinc, félelemmel szállt ki az autójából, azután pedig napi szinten járt ki hozzájuk a rendőrség.

Váradi András balesetének körülményei máig vitatottak Forrás: Origo

A törvény szerint, aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz - amennyiben más bűncselekmény nem valósul meg - bűntettet követ el. Ez akár három év szabadságvesztéssel is büntethető.