Megint áll a bál Esztergomban

Esztergom, Tétényi Éva polgármester
Vágólapra másolva!
Az előző vezetés milliárdos tartozást hagyott hátra maga után, emiatt egyelőre kevés a pénz a fejlesztésekre, több ügyben feljelentést tettek - mondta Romanek Etelka, Esztergom fideszes polgármestere. 
Vágólapra másolva!

A polgármester hozzátette: a több évre visszanyúló követelések - kifizetetlen számlák, késedelmi kamatok, perköltségek és szakértői díjak -

milliárdos kiadással terhelték az önkormányzatot.

Feljelentések lesznek

A Napi Gazdaságnak adott interjúban hangsúlyozta, hogy számos esetben olyan jellegű ügyekkel szembesültek a korábbi ciklus dokumentumainak áttekintésekor, amik miatt feljelentést kellett tenniük, elsősorban beruházásokhoz, ingatlankezelésekhez kapcsolódó tevékenységek miatt.

Az előző polgármesterre, Tétényi Évára mutogatnak Fotó: Origo

Mint mondta, sok ügyben eltűntek az ügyiratok, szakértői vélemények, amelyeket nem könnyű, vagy sokszor lehetetlen pótolni.

Romanek Etelka közölte: a kötelező feladatokat ellátják, a közvilágítás és a tömegközlekedés működik, de szeretnének több buszjáratot is elindítani, amihez újabb forrásokra lesz szükség. Hozzátette: saját forrásból fejlesztésre csak 1,7 milliárd forintot tudtak elkülöníteni az örökölt terhek miatt.