Külföldi útra vitte Orbán Viktort az ismert milliárdos

NB1-es labdarúgóvezetők, klubvezetők, Garancsi István a Videoton tulajdonosa
Vágólapra másolva!
A Videoton FC milliárdos tulajdonosáról írt portrét a Figyelő, a lap szerint Garancsi István, amikor csak lehet, kerüli a fényűzést. Az üzletember arról is beszélt, hogy semmilyen üzleti kapcsolata nincs Orbán Viktorral.
Vágólapra másolva!

Amikor a lányánál tartózkodik, még ma is matracon szokott aludni – így jellemezte Garancsi Istvánt a Figyelő portréjának egyik forrása. A barát azt mondta, a milliárdos kerüli a fényűzést, szállodában is legfeljebb háromcsillagos szállást foglal. Nincs drága órája vagy autója, sokáig a Videoton egyik VW Passatjával járt (ami persze ugyancsak az övé, tegyük hozzá), amelyet most egy többéves Audira cserélt.

Garancsi István, a Videoton tulajdonosa 2007-ben vette meg a futballklubot Fotó: MTI/Vigh István Ádám

Erre sokat költ

Ebédet általában a közértből vásárol magának, például egy zsemlét kolbásszal vagy Túró Rudit – írja a lap, amely szerint Garancsi gallértalan pólókban, hátizsákkal közlekedik, és senki meg nem mondaná, hogy egy milliárdos nézelődik a könyvesboltokban. Amire viszont sokat költ: drága kerékpárokat, trendi túrafelszereléseket vásárol, Garancsi ugyanis nagy természetjáró.

Ismerősei azt is elmondták, hogy milyen főnök Garancsi István: azt mondják, a munkaidő fogalmát nem ismeri, óriási a munkabírása, és nehéz vele tartani a tempót. Egy nő hirtelen haragú, de egyenes embernek írta le. Viszont lehet vele vitatkozni, és meg is lehet győzni, ráadásul nem gondolja, hogy mindenhez ő ért a legjobban. Analitikus agya van, de mivel több lépéssel jár mások előtt, kapkodósnak tűnhet, aki mindent azonnal akar.

Orbán Viktor, Csányi Sándor és Garancsi István egy futballmérkőzésen Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az elhíresült energiacégről, a MET-ről azt mondja, nem az ő cége, mivel csak tíz százalékban tulajdonos, és csak azután szállt be, hogy a MET megállapodást kötött az MVM-mel. Azt viszont elárulta, hogy a MET-es részvényeit oroszoktól vette.

Ausztriában túráztak

Garancsi elmondta, hogy a miniszterelnököt eredetileg a vállalkozó által 2007-ben megvett fociklub, a Videoton FC révén ismerte meg, és bár gyakran ültek együtt a díszpáholyban, közelebbi kapcsolatba azután kerültek, amikor egyszer elvitte Ausztriába túrázni Orbánt, feleségét, Lévai Anikót, Hernádi Zsolt Mol-vezért és egy barátját. Garancsi ezt kötélbarátságnak nevezi, az elnevezés az összekötött hegymászók egymásrautaltságából jön.

Arról, hogy mi folyik a Videoton díszpáholyában, Garancsi azt mondja: a meccseken sem üzlet, sem politika, sem tárgyalás nem jöhet szóba. Arra a kérdésre pedig, hogy van-e közte és Orbán Viktor között üzleti kapcsolat, visszakérdez: „Nekem? Hogy lenne?", majd hozzáteszi, hogy csak annyi, hogy a miniszterelnök fia bérel tőle egy lakást, valamint az, hogy az Orbán vezette felcsúti akadémia és a Videoton között van egy megállapodás.