Nem járnak a vonatok Aszód és Gödöllő között

Vágólapra másolva!
Nem járnak a vonatok Aszód és Gödöllő között, ahol péntek délután leszakadt a vasúti felsővezeték az egyik vágány fölött. Az utasokat pótlóbuszok viszik, jelentős késésekre kell számítani a miskolci vonalon.
Vágólapra másolva!

A vezetékek vizsgálata miatt késő délután Aszód és Gödöllő között mindkét vágányt ideiglenesen lezárták. A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon jelentős, egy-másfél órás késésekkel kell számolniuk az utasoknak.

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese az mondta: Gödöllő és Aszód között pótlóbuszokat állítottak forgalomba, valamint az utasok vasúti bérlettel felszállhatnak a gödöllői HÉV járataira is.

Eltörött az áramszedő

A Mávinform korábban arról tájékoztatott, hogy egy Sátoraljaújhelyről Budapestre tartó gyorsvonat áramszedője eltörött, és leszakította a felsővezetéket az érintett szakaszon. A vonat jelenleg is ott vesztegel, az utasokat várhatóan egy másik szerelvényre szállítják át.

Hozzátették: a szakemberek elkezdték a felsővezeték vizsgálatát és a helyreállítást, a munka péntek estig biztosan eltart. A menetrend szerinti közlekedés várhatóan csak szombat hajnalra állhat helyre.