Vágólapra másolva!
Egy tízmilliós terepjárót "firkáltak" össze a fővárosban, az Andrássy úton, hogy felhívják a figyelmet arra, érdemes a budapestieknek vidékre utazniuk szombaton, a Múzeumok éjszakáján. Az autóra Picasso képei kerültek. Az Origo segít tippeket adni, mert zavarba ejtően bőséges a kínálat.
Vágólapra másolva!

Csaknem 400 ezer látogatót vonzott tavaly a Múzeumok éjszakája programsorozat, és a szombati, idei rendezvényre is tömegeket várnak a szervezők. Mivel nemcsak a fővárosban, hanem országszerte számos kiállítóterem nyitva tart éjjel, egy terepjáró összefirkálásával hívták fel a figyelmet arra, hogy érdemes vidékre is elutazni egy-egy eseményre.

Június 20-án már 13. alkalommal rendezik meg a Múzeumok éjszakáját. Idén több újítással is előálltak a szervezők.

Alámerülhetünk a művészetben, szelfizhetünk afrikai népviseletben, tervezhetünk székelykaput,

és lesz éjszakai zsinagógalátogatás is. A zavarba ejtően gazdag felhozatalból szemezgetett az Origo, tippeket adva az éjszakai művelődésre.

A Múzeumok éjszakája programsorozat tavaly csaknem 400 ezer látogatót vonzott Forrás: Múzeumok éjszakája

A szervezők közlése szerint 2014-ben országosan 394 823-an látogatták a Múzeumok éjszakája rendezvényeit, ami a második legmagasabb látogatószámot jelenti. Ugyanakkor soha annyi vidéki látogató nem jelent meg a múzeumi kultúrkalandokon, mint tavaly. Míg 2013-ban 169 ezer résztvevő élvezte a programokat a vidéki helyszíneken, addig 2014-ben közel húszezerrel többen, 195 270-an.