Lesunyizta Vona Gáborékat Orbán Viktor

Vágólapra másolva!
A Quaestor-ügyről és a kormányzatot külföldre elkísérő üzleti delegációkról is kérdezték Orbán Viktor miniszterelnököt hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában.
Vágólapra másolva!

Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője arra kérte a kormányfőt, nyilatkoztassa a kormánypárti képviselőket arról, van-e köztük olyan, aki a Quaestor-botrány kirobbanása előtti napokban pénzt "menekített ki" a cégből.

Orbán Viktor azt válaszolta Vona Gábornak, forduljon a nemzeti bank elnökéhez, majd hozzátette: nem szeretik a sunyi embereket, sunyi pártokat és a sunyi kérdéseket, ezért "ha van konkrét megkérdeznivalója, kérdezze meg".

Az Altus is szóba került

Az LMP-s Schiffer András arról beszélt, hogy miközben a kormányoldal bújtatott pártfinanszírozást emleget az Altus Zrt. európai uniós megbízása ügyében, a kormányzati delegációt Szingapúrba kísérő üzletembercsoport tagjaként Kóka János volt SZDSZ-es miniszter egy olyan cégcsoportot képviselt, amelyben részes az Altus.

A miniszterelnök a válaszában arról beszélt, Magyarországnak az az érdeke, hogy a baloldalhoz köthető emberek is tagjai lehessenek a kormányt kísérő üzleti delegációknak, ha úgy gondolják, hogy a maguk és az ország javára szerződéseket tudnak kötni külföldön.

Az Országgyűlés plenáris üléséről szóló részletes összefoglalónkat ide kattintva olvashatja el.