Valaki füllent a buszról lezavart lány ügyében

busz, 112, BKK
Vágólapra másolva!
Bizarr esetről számolt be a BKV Figyelő Facebook-oldala. Az egyik olvasó szerint június 15-én hétfőn szektások miatt kellett leszállnia egy budapesti buszról. A BKK kivizsgálta az esetet, szerintük nem történt meg. 
Vágólapra másolva!

Fekete ruhába öltözött társaság panasza miatt szállítottak le egy BKK-buszról egy 20 éves lányt a fővárosban - írta a BKV Figyelő.

Katalin érvényes jeggyel, a Szent Orbán térnél szállt fel a 112-es buszra délután két óra körül. Mint írta, két megállóval később felszállt egy nagyobb társaság: hat idősebb, hetven körüli hölgy és öt tizenéves gyerek. Mindegyikük hosszú ujjú, fekete ruhában és nadrágban volt, fekete, zárt cipőben.

Katalinnak a 112-es buszról kellett leszállnia Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

Miniszoknya és ujjatlan póló

„Nem sokkal ezután az egyik idősebb hölgy odajött hozzám, és megkért, hogy szálljak le a buszról, mert

öltözékem és kinézetem megbotránkoztatást kelt köreikben”


- írta a 20 éves lány, akin saját bevallása szerint egy miniszoknya, egy ujjatlan póló és egy lapos szandál volt, a haja tüsire volt vágva. Hiába ment arrébb, és ült a vezető mögötti ülésre, amikor ellenőrök szálltak fel a buszra közterület-felügyelőkkel együtt, a társaság nekik is jelezte a problémát.

Katalin szerint ekkor az egyik közteres is megkérte, hogy szálljon le a buszról. Amikor megkérdezte, hogy miért, azt a választ kapta, hogy „elővette a melleit, és stírölte a társaságban lévő fiatalokat, akik még nincsenek 18 évesek”.

Ha zavar, leszállíthatják

A lány nem volt hajlandó leszállni, de ekkor a másik közteres és a két jegyellenőr is közölte vele, hogy

ha az utazóközönséget zavarja egy utas megjelenése vagy viselkedése, akkor kizárható az utazásból.

Mivel az egész busz ellene volt, és nem akart rendőrségi ügyet a nyakába, Katalin végül leszállt a járműről.

A BKK szerint nem igaz

A BKK az Origónak küldött válaszában azt írta, kivizsgálták az esetet, és megállapították,

a lány által említett napon nem teljesítettek szolgálatot közterület-felügyelők

a budapesti tömegközlekedési eszközökön a jegyellenőri csoportok mellé beosztva. A megjelölt napon és időpontban a 110-112-es autóbuszokon jegyellenőrzést végző két jegyellenőr sem tud az esetről - írták.

Nem keveredtek vitába sem miniszoknyás női utassal, sem fekete ruhát viselő, idősekből és kiskorúakból álló (vallási) csoporttal, illetve nem is találkoztak aznapi munkavégzésük során a leírásnak megfelelő személyekkel” - állt a BKK válaszában.

Nincs kamerafelvétel

A BKK megvizsgálta a 14 óra körüli időben a Szent Orbán tér és a BAH-csomópont között közlekedő 112-es buszokat is. A Szent Orbán térről a Bosnyák tér felé menetrend szerint 13:54-kor induló 112-es autóbuszon nincs kamera felszerelve. Az utána következő, a Szent Orbán térről 14:09-kor induló 112-es buszon – amelyen a beosztott jegyellenőrök is dolgoztak az ellenőrzési jegyzékük szerint – ugyan van kamera, de a felvételek – információik szerint – 3 nap elteltével automatikusan törlődnek, tehát már nem elérhetőek.