Már nem fizetnek az eltűnt csecsemő megtalálójának

Molnár Kiara Dzsenifer, eltűnt, nyomravezetői díj
Vágólapra másolva!
Visszavonták az egymillió forintos nyomravezetői díjat Molnár Kiara Dzsenifer ügyében. Az öthetes csecsemő 2009-ben tűnt el a szobájából, azóta sem találják. 
Vágólapra másolva!

Hat évvel ezelőtt az egész országot megrázta, hogy Tiszabőn az egyik családi házból eltűnt egy öthetes csecsemő. Molnár Kiarát azóta sem találják, a rendőrség már korábban felfüggesztette a nyomozást, most pedig visszavonta az egymillió forintos nyomravezetői díjat is.

A kislány édesanyja, Mária állítása szerint csak egy pillanatra hagyta magára a picit, és amikor visszatért, már csak az üres ágyat találta. A csecsemőt óriási erőkkel kereste a rendőrség, az anyát hazugságvizsgálatnak is alávetették, de nem jártak sikerrel.

Molnár Kiara Dzsenifert hat éve nem találják Forrás: Eltűntkereső

Elévült a bűncselekmény

A rendőrség 2011-ben felfüggesztette a nyomozást, Dzsenifer édesanyja ellen azonban kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak eljárást, mert kiderült, hogy a csecsemőt eltűnése előtt többször vitték kórházba súlyos alultápláltság és fertőzések miatt. Az anya jogerősen egy év nyolc hónap börtönt kapott.

Hat évvel a rejtélyes ügy után az egymillió forintos nyomravezetői díjat is visszavonták. A Police.hu-n megjelent közlemény szerint azért döntöttek így, mert a nyomozás és a díj felajánlása nem vezetett eredményre, és a bűncselekmény büntethetősége is elévült.

A legtöbb és a legrégebbi

Magyarországon eddig a legmagasabb nyomravezetői díjat, 100 millió forintot a hat halálos áldozatot követelő romagyilkosság-sorozat elkövetőjére tűzték ki. A rendőrségnek később sikerült elfognia a négy elkövetőt, ezért a pénzt nem fizették ki senkinek. A bíróság három támadót tényleges életfogytiglanra ítélt, a sofőrjük 13 évet kapott.

A legrégebben érvényben lévő nyomravezetői díj tízmillió forint, ennyit adnának annak, aki segítene elfogni a Teve utcai rendőrpalota támadóját. Mint ismeretes, az épületre valaki 2009 novemberében több lövést adott le.