Menekültlázadás Röszkén

Túró Istvás polgárőr hívja a szegedi HRK ügyeletét,az egyik röszkei kocsmához ahovái egy koszovói menekült család sétált be.
Túró Istvás polgárőr hívja a szegedi HRK ügyeletét,az egyik röszkei kocsmához ahovái egy koszovói menekült család sétált be.
Vágólapra másolva!
Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség a röszkei hangárhoz, ahol a szerdán elfogott illegális határátlépők szabadságot követeltek. 
Vágólapra másolva!

A rendőrök buszokkal szállították el a helyszínről a kisgyerekes családokat, miközben az oldalsó bejáratnál a bevetési alosztály kommandósai rohamsisakban, golyóálló mellényben vártak parancsra – írta cikkében a Szegedma.hu.

A rendőrség bevetési osztályának több tagja jelent meg a helyszínen, miután a hangárból „Freedom!” (Szabadság!) és „UN!” (ENSZ!) felkiáltások hallatszottak Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A portál arról számol be, hogy állítólag kiabálás zaját lehetett hallani a menekülttáborból, és a kiszűrődő hangok alapján a migránsok szabadságot követelnek.

A hírek szerint mindenkit megmotoztak, akit a buszra szállítottak. A portál úgy tudja, hogy a buszokkal az ország olyan menekülttáboraiba szállították az elfogott migránsokat, ahol van még hely az elszállásolásukra.

A rendőrség közterületi támogató alosztályának bevetési ruhába öltözött munkatársai a röszkei hangárnál Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, "a hangárban egy kisebb konfliktus alakult ki, végül azonban nem került sor rendőri intézkedésre. A konfliktus megoldódott. A rendőrség megfelelő erőkkel rendelkezik a helyzet kezelésére. Jelenleg ütemezetten zajlik az illegális migránsok elszállítása." A konfliktus kiváltó okait még vizsgálják.