Lovas rendőrök keresik a határsértőket Szegednél

lovas rendőrök
Szeged, 2015. június 26. A Készenléti Rendőrség lovas rendőrei járőröznek a Tisza árterében, Szeged közelében 2015. június 26-án. A magyar-szerb határ és Szeged belvárosa közötti erdős területen június 24-én több száz határsértőt fogtak el a rendőrök egy idegenrendészeti akcióban. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
A Készenléti Rendőrség lovas rendőrei járőröznek a Tisza árterében és Szegeden péntektől. Feladatuk a határsértők elfogása és az ott élők szubjektív biztonságérzetének javítása.
Vágólapra másolva!

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a két járőrpár egyike Szeged Gyálarét városrészében dolgozik, a másik a Tisza árterében, Szeged belvárosa és a magyar–szerb határ között.

Oda is eljutnak, ahová járművel nehéz Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A lovasok azokra a területekre is eljutnak, ahova a rendőrök gépjárművel vagy gyalog csak nehezen tudnának.

A tanyavilágban már ott vannak

Egy harmadik járőrpár a Homokhátságon, a mórahalmi tanyavilágban teljesít szolgálatot. Itt már hónapok óta járőröznek a lovas rendőrök, a tapasztalatok kedvezőek, a tanyákon élők igénylik a jelenlétüket – tudatta a szóvivő.

A helyieket is megnyugtatja a rendőrök jelenléte Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Szenti Szabolcs hangsúlyozta, hogy a rendőrség az illegális bevándorlás által érintett összes területen jelen van, és helikopteres járőrök is ellenőrzik a térséget.

A magyar–szerb határ és a szegedi belváros közötti erdős területen június 24-én több száz határsértőt fogtak el a rendőrök egy akcióban.