Salgótarján nem tudja működtetni az iskoláit

Gyerekek sportolnak a Kihívás Napja nemzetközi sportvetélkedő alkalmából Salgótarjánban. Magyarország legnagyobb szabadidős sportrendezvényének fő célja az aktív testmozgás népszerűsítése.

http://www.origo.hu/sport/20150520-egymillioan-sportolhatnak-a-ki
Gyerekek sportolnak a Kihívás Napja nemzetközi sportvetélkedő alkalmából Salgótarjánban. Magyarország legnagyobb szabadidős sportrendezvényének fő célja az aktív testmozgás népszerűsítése. http://www.origo.hu/sport/20150520-egymillioan-sportolhatnak-a-kihivas-napjan.html
Vágólapra másolva!
Salgótarján szeptembertől nem vállalja oktatási intézményei működtetését. 
Vágólapra másolva!

A komoly nehézségekkel küzdő Salgótarján szeptembertől nem vállalja oktatási intézményei működtetését – írta szombati számában a Napi Gazdaság. A település közgyűlése nemrégiben döntött arról, hogy ezen feladatok alóli felmentésre ad be kérelmet a Belügyminisztériumnak.

Komoly gondban van Salgótarján Forrás: MTI/Komka Péter

A szocialista vezetésű nógrádi megyeszékhely több mint 560 millió forint központi működési támogatás megszerzésében reménykedik. Idei költségvetését is 1,4 milliárd forint hitel felvétele mellett tervezte.

Fekete Zsolt (MSZP) alpolgármester a lapnak azt mondta, a működési hiány a korábbi ciklusokban keletkezett. Becsó Zsolt, a Fidesz választókerületi elnöke szerint az októberben megválasztott vezetés több döntésével nem a probléma megoldását, hanem fokozását szolgálta.