Válaszolt az Origo cikkére a Taurus Reisen vezetője

Vágólapra másolva!
A Taurus Reisen vezetője válaszolt az Origo kérdéseire. Haythem Jamel szerint a szállóvendégek félreérthették cége szándékait. Úgy érzi, mindent megtettek, és meg is tesznek azért, hogy kezeljék a helyzetet, de mivel a hatóságok teljesen zár alá vették a környéket, órákig nem tudták személyesen megközelíteni a Club Selima szállodát. 
Vágólapra másolva!

Tunéziában egyébként 17 hotelbe utaztatnak vendégeket, és öt olyan szálloda van, ami a merénylet vonzáskörzetében található. Az utazási iroda vezetője közölte,

egy ilyen helyzetben érthetően azokra koncentrálnak először, akik a merénylet által közvetlenül érintett helyszínen tartózkodnak.

Onnan eddig öten kívántak hazamenni, őket haza is reptették.

Vincze Bélát sem hagyják magára

Haythem Jamel 320 magyar turistáról tud Tunéziában, de nem tud arról, hogy bárki is haza szeretne utazni. Ígéretet tett, hogy felhívja telefonon az Origónak nyilatkozó Vincze Bélát, és ha még mindig szeretne hazautazni, akkor segíteni fog, hogy ez mihamarabb megtörténjen.

Az iroda Forrás: Origo

Mindenkinek segítenek

Kérdésünkre, hogy mit tesznek, ha esetleg tömegesen szeretnének idő előtt hazajutni a magyar turisták, a Taurus első embere azt nyilatkozta, hogy mindenképpen megvárják a magyar külügy álláspontját, és

ha azt az utasítást kapják, hogy segítsenek hazajuttatni az embereket, akkor megteszik.

Ebben persze akár most is tudnak segíteni bárkinek, de nem az utazási iroda költségén – tette hozzá. Haythem Jamel egyébként együtt érez az utasokkal, megérti a pánikhangulatot, és nagyon sajnálja a történteket.

Mint mondta, szeretnének folyamatosan kommunikálni minden utassal, és cikkünk hatására arról is intézkedett, hogy a legfontosabb tudnivalók a Taurus Facebook-profilján is megjelenjenek.