Plakátkampány: az ügyészséghez fordultak

Pénteken elkezdték kiragasztani a kormány bevándorlókat figyelmeztető plakátjait. Szombat reggelre ugyanakkor mindkét plakátot le is festették ismeretlenek. A témáról bővebben ITT olvashat
Vágólapra másolva!
A közbeszerzési törvény megszegésére hivatkozva, ismeretlen tettes ellen ügyészségi feljelentést tesz az LMP a nemzeti konzultációhoz kapcsolódó plakátkampány tendereztetése ügyében.
Vágólapra másolva!

Hadházy Ákos, az LMP elnökségi tagja elmondta, a jogszabályok értelmében a 300 millió forintos plakátkampány esetében nyílt pályázatot kellett volna kiírni, a hirdetményes tárgyalásos tender helyett, amelyen – közlése szerint – Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szomszédjának cége is részt vett.

A kormányzati plakátokat az Együtt aktivistái rongálták meg Fotó: Polyák Attila - Origo

Hadházy Ákos úgy fogalmazott, vannak olyan „faék egyszerűségű” ügyek, amikor az ügyészség nem utasíthatja el a feljelentést. A kabinet sürgősségre vonatkozó védekezése ráadásul nem állja meg a helyét – mondta az ellenzéki politikus –, mivel a kormánynak volt ideje megtervezni kampányát.

Távozik

Mint arról az Origo is beszámolt, egy Melissa nevezetű lány a kormány idegenellenes plakátkampánya miatt elhagyja az országot. A lány állítása szerint még hároméves korában költözött Magyarországra a nagyszüleivel. Itt végezte iskoláit, és folyékonyan, anyanyelvi szinten beszéli a nyelvet. Most azt írja, a kampány szíven találta, ezért elmegy, sőt viszi magával a magyar barátját is.

Dübörög a plakátháború

A megkérdezettek többsége egyébként egyetért a kormányzat bevándorlással kapcsolatos plakátkampányának az állításaival – legalábbis a Századvég legfrissebb felméréséből ez derült ki, ide kattintva a részleteket is elolvashatja.