Rajtaütöttek az embercsempészeken

menekültek illegális bevándorló menekült rendőr SZEMÉLY idegenrendészet Szeged, 2015. június 24.
Rendőrök őrzik a határsértőket, akiket a Tisza árterében, Szeged közelében fogtak el 2015. június 24-én. A rendőrség idegenrendészeti akció keretében átfésül
Szeged, 2015. június 24. Rendőrök őrzik a határsértőket, akiket a Tisza árterében, Szeged közelében fogtak el 2015. június 24-én. A rendőrség idegenrendészeti akció keretében átfésülte a Tisza aljnövényzettel benőtt, erdős árterét. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Tizenöt embercsempészéshez használt járművet és 129 bevándorlót tartóztattak fel, valamint 9 embercsempészt fogtak el a magyar rendőrök egy akció keretében, amelyet az Europol koordinációjával hajtottak végre a múlt héten – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.
Vágólapra másolva!

A június 23-án és 24-én lezajlott, Sirocco elnevezésű akcióban Magyarország, Szlovénia, Ausztria, Románia, Bulgária, Macedónia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, valamint Albánia bűnügyi szervei vettek részt.

Csempészjárműveket kutattak

A két nap alatt a nyomozók 15 olyan csempészgépjárművet azonosítottak, amelybe illegális bevándorlókat ültettek be Budapesten, vagy amely úgynevezett előfutó funkciót töltött be. Az osztrák hatóságok további öt csempészjárművet tartóztattak fel.

Rendőrök őrzik a határsértőket, akiket a Tisza árterében, Szeged közelében fogtak el Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Az embercsempészek között volt egy palesztin állampolgár is, akit előzetes letartóztatásba helyezett a Győri Járásbíróság.