Vágólapra másolva!
A kormányhirdetéseket kifigurázó plakátkampányból a kormány mellett békemeneteket szervező civilek szerint a magyaroknak elegük van, ráadásul szerintük az ellenplakátok finanszírozása sem átlátható.
Vágólapra másolva!

Adathamisítást gyanít a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Kétfarkú Kutyapárt és az Átlátszó közös akciójának finanszírozása körül. A békemeneteket is szervező civilek közleménye szerint "Mesterházy összecsomózta a Kutyapárt farkait."

Adományozott, hol a neve?

Azt írták, a Kétfarkú Kutyapárt és az Átlátszó blog hamis adatokat jelentethetett meg a kormányellenes plakátkampány adománygyűjtésével kapcsolatban. Gyanújuk szerint bár Mesterházy Attila volt MSZP-elnök is adott pénzt a kampányra, a neve mégsem szerepel a közzétett listán.

Ilyen plakátokat ragasztottak ki országszerte, tiltakozva a kormány eredeti kampánya ellen Forrás: Origo

A civilek ezért felszólították a plakátkampány szervezőit, hogy "az általuk minden utca sarkon számon kért átláthatóságot mindenek előtt magukon alkalmazzák", és

hozzák nyilvánosságra, "valójában kik finanszírozzák a magyar állampolgárokat hergelő kampányukat."

Soros György is érdekli őket

Választ várunk arra is, hogy a teljes költségvetés mekkora részét teszik ki Soros György adományai, aki évek óta pénzeli a sokszor agresszív baloldali csoportokat? A magyarok nem kérnek többet polgáraik egymásra ugratásából, pláne akkor, ha ezt külföldről is finanszírozzák.

Nem tetszik a CÖF-nek a plakát és az átláthatóságot kérik számon Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Mint arról az Origo is beszámolt, a CÖF és a mögötte álló alapítvány a CÖKA már akkor bírálta a plakátkampányt, amikor még csak tervezték. Akkor azt közölték: "külföldi szereplők civilnek álcázott mozgalmak mögé bújva hergelik a magyar társadalmat a bevándorlási plakátügyben".