Pluszvonatokat indít a Balatonhoz a MÁV

Budapest, 2015. június 22.
Vonat a Rákospalota-Újpest vasútállomáson 2015. június 22-én. A Nyugati pályaudvar július 5-én éjfélig zárva lesz karbantartási és felújítási munkák miatt. A MÁV a vonatokat Rákospalota-Újpest, Rákosrendező, Zugló, Kelenföld, il
Budapest, 2015. június 22. Vonat a Rákospalota-Újpest vasútállomáson 2015. június 22-én. A Nyugati pályaudvar július 5-én éjfélig zárva lesz karbantartási és felújítási munkák miatt. A MÁV a vonatokat Rákospalota-Újpest, Rákosrendező, Zugló, Kelenföld, illetve Kőbánya-Kispest vasútállomásra irányítja át. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Több, a hétvégi csúcsforgalomban a Balaton felé közlekedő járatot állított forgalomba a MÁV-Start, az első mentesítő vonatok péntek délután indulnak. Szombattól jövő hét közepéig a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben.
Vágólapra másolva!

Nosztalgiavonatozás

A MÁV Zrt. közleménye szerint péntek délután Napfürdő néven mentesítő sebesvonat közlekedik a Balaton déli partjára, Budapest és Fonyód között. A Napfürdők a MÁV Nosztalgia Kft. élményútjaihoz használt kocsikból állnak, ugyanúgy, ahogy a vasárnap este, Tapolcáról Budapest felé induló Naplemente gyorsvonatok.

Van légkondis járat is

A Hétvégi Flirt és Siófoki Flirt nevű járatok viszont korszerű, légkondicionált, wifivel ellátott szerelvényekből állnak, ezek szombaton és vasárnap, a reggeli és a délelőtti órákban közlekednek a Balaton déli partjára, illetve Budapestre délután és este.

A hőségriadó miatt várhatóan tömegek tódulnak majd a vízpartokra Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Bicikli is kényelmesen szállítható

A kerékpáros utasoknak a MÁV-Start a nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsit továbbító, naponta indított Déli-Parti sebesvonatokat ajánlja, amelyekkel a déli part összes üdülőhelye elérhető, mert ezen a szakaszon minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Ülőhely is foglalható

A kétóránként Keszthelyre induló Balaton expresszvonatok kötelező helybiztosítással közlekednek, így ezeken biztosan lesz ülőhelyük a helyjegyüket időben, akár elővételben megváltó utasoknak. A naponta ötször induló sebesvonatokkal a déli part összes üdülőhelye elérhető.

Balatongyöröknél július első napján is sokan megmártóztak Forrás: MTI/Varga György

Csütörtök, péntek és szombat éjszaka közlekednek a Bagolyvonatok a Budapest-Siófok-Fonyód (-Keszthely) útvonalon. Ezeken a járatokon vasútőrök és rendőrök is teljesítenek szolgálatot.

Az északi part is könnyen megközelíthető

A Balaton északi partján is több új vonat áll forgalomba a hétvégére: a naponta közlekedők mellett péntek délután, szombat délelőtt és vasárnap este további Tekergők indulnak a fő irányokba. Ezek a gyorsvonatok tágas kocsikkal rendelkeznek, ezért ezeket kifejezetten csoportoknak ajánlja a vasúttársaság.

Nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsikat biztosítanak Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

Az északi partra tartó bicikliseknek is a nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsit továbbító Tekergő gyorsvonatokat érdemes választaniuk - tették hozzá. A naponta közlekedő Kék Hullám sebesvonatok - amelyek légkondicionált InterCity-kocsikból állnak - Balatonfüredig csak Székesfehérváron és Balatonalmádiban állnak meg, Balatonfüred és Tapolca között pedig mindenhol. Az országos tisztifőorvos szombat 0:00 órától jövő szerda 24:00 óráig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást adta ki.