Az Együtt minden boltot piaccá nyilvánítana

CBA vasárnapi nyitvatartás
CBA vasárnapi nyitvatartás
Vágólapra másolva!
Az Együtt - a Korszakváltók Pártja önkormányzati képviselői beadvánnyal fordulnak a települési önkormányzatokhoz, jegyzőkhöz, hogy minél több boltot minősítsenek át piaccá, hogy azok vasárnap is nyitva tarthassanak - ezt a párt elnöke jelentette be. Az Együttnek hetven településen illetve fővárosi kerületben van önkormányzati képviselője.
Vágólapra másolva!

Szigetvári Viktor felháborítónak nevezte, hogy a CBA, "amely az ország legnagyobb kedvezményezettje volt az ostoba vasárnapi zárva tartási szabálynak, megpróbál ezzel visszaélni" és a Balaton partján piacnak minősítetett át boltokat.

Már két CBA-t nyilvánítottak piaccá Fotó: Polyák Attila - Origo

Kádári idők

Szigetvári szerint a késő kádárizmust idézi, hogy

az állam egy rossz szabályt hoz, ami mellett kitart,

miközben viszont egy kiskaput készít a jobban értesültek számára.

Szigetvári Viktor továbbra is azt várja a kormánytól, hogy vonja vissza a vasárnapi zárva tartásról szóló rendeletet Fotó: Bielik István - Origo

A politikus újra felszólította a kormányt, hogy

a vasárnapi zárva tartásról szóló döntést vonja vissza,

mert ez lenne a köz érdeke. Az Együtt képviselői addig is megkeresik a települési önkormányzatokat, jegyzőket, hogy a törvényeket és közegészségügyi szabályokat betartva minél több üzletet nyilvánítsanak piaccá - jelentette be.

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy mostantól vasárnap is nyitva tarthat a balatonfenyvesi CBA, illetve a balatonakaliban lévő CBA Príma, mert mindkét üzletet piacnak nyilvánították.